Την ώρα που ο πόλεμος συνεχίζεται στην Ουκρανία, η ερωμένη του Vladimir Putin, Alina Kabaeva, μαζί με τα παιδιά τους, όπως φημολογείται, φέρεται να κρύβονται στην Ελβετία, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Page Six. «Ενώ ο Putin πραγματοποιεί την επίθεσή του στην Ουκρανία, επιτίθεται σε αθώους πολίτες και προκαλεί προσφυγική κρίση, η οικογένειά του είναι κρυμμένη σε ένα πολύ ιδιωτικό και πολύ ασφαλές σαλέ κάπου στην Ελβετία – προς το παρόν τουλάχιστον», είπε μια πηγή.

Λέγεται πως έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά, δύο δίδυμες κόρες και δύο αγόρια, αλλά στην πραγματικότητα ποτέ κανείς δεν το έχει επιβεβαιώσει επίσημα. Πηγές λένε ότι οι δίδυμες κόρες του, 7 ετών, γεννήθηκαν στο Λουγκάνο της Ελβετίας, τον Φεβρουάριο του 2015. «Η Kabaeva έχει δύο νεαρά αγόρια και δίδυμα κορίτσια με τον Putin που γεννήθηκαν στην Ελβετία», είπε μια πηγή στο Page Six. «Τα παιδιά έχουν όλα ελβετικά διαβατήρια, και φαντάζομαι ότι κι εκείνη έχει επίσης».

Όσο για την υποτιθέμενη απόφαση του Putin να κρύψει την οικογένειά του στην Ελβετία, ίσως και μην ήταν ασφαλής απόφαση κι αυτό γιατί η χώρα δεν παρέμεινε ουδέτερη και υιοθέτησε σκληρή στάση απέναντι στη Ρωσία.

Το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ανακοίνωσε στις 28 Φεβρουαρίου ότι πάγωσε περιουσιακά στοιχεία λίστας Ρώσων προσώπων και εταιρειών, σημειώνοντας ότι «οι οικονομικές κυρώσεις κατά του Ρώσου Προέδρου Putin, του πρωθυπουργού Mikhail Mishustin και του υπουργού Εξωτερικών Sergei Lavrov επρόκειτο να εφαρμοστούν άμεσα».

Βέβαια, δεν είναι σαφές αν αυτές οι κυρώσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα παιδιά του και την Kabaeva, δεδομένου ότι όλοι φέρονται να έχουν ελβετικά διαβατήρια και τα περιουσιακά του στοιχεία είναι προσεκτικά κρυμμένα.

Μάλιστα, πρόσφατα έγινε λόγος ότι ο Putin έκρυψε την πρώτη του σύζυγο και τις κόρες τους σε ένα «υπόγειο πυρηνικό καταφύγιο» στη Σιβηρία. Το πολυτελές καταφύγιο υψηλής τεχνολογίας βρίσκεται στα βουνά Αλτάι και σχεδιάστηκε για προστασία σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας Valery Solovey, ο οποίος ήταν παλαιότερα γνωστός για τη διάδοση θεωριών συνωμοσίας.

Όταν πρόκειται, πάντως, για τη προσωπική ζωή του Vladimir Putin, ένα πέπλο μυστηρίου απλώνεται. Ο Ρώσος πρόεδρος είναι ένας έντονα ιδιωτικός άντρας και προστατεύει με κάθε τρόπο τα παιδιά του. Κρύβει τις δύο ενήλικες κόρες του με πλαστές ταυτότητες, ενώ ακόμα κι όταν μιλάει για αυτές, δεν τις κατονομάζει ποτέ. Σε ερωτήσεις σχετικά με την προσωπική του ζωή, ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν: «Έχω μια ιδιωτική ζωή στην οποία δεν επιτρέπω την παρέμβαση. Πρέπει να γίνει σεβαστό. Πάντα αντιδρούσα αρνητικά σε εκείνους που έχωναν τη μύτη τους για να βυθίζονται στις ζωές των άλλων».

Ο Vladimir Putin χώρισε με την σύζυγό του, Lyudmila Shkrebneva, το 2013, μετά από 30 χρόνια γάμου. Μαζί απέκτησαν και τις δύο κόρες. Ωστόσο, τρία χρόνια αργότερα, ξεκίνησαν έντονες φήμες για νέα σχέση στη ζωή του Ρώσου, με την Alina Kabaeva, η οποία φέρεται να κουβαλά και το ψευδώνυμο της «Πρώτης ερωμένης της Ρωσίας».

Ποια είναι η Alina Kabaeva

Γεννήθηκε το 1983 στο Ουζμπεκιστάν, τότε μέρος της Σοβιετικής Ένωσης. Μεγάλωσε σε μια αθλητική οικογένεια, καθώς ο πατέρας της Marat Kabaeva ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Όταν ήταν μόλις 3 ετών, η Alina ξεκίνησε την αθλητική της καριέρα στη ρυθμική γυμναστική. Κέρδισε το Χρυσό στους Αγώνες της Αθήνας το 2004 και το Χάλκινο το 2000 στο Σίδνεϊ. Η Alina συγκαταλέγεται στις πιο επιτυχημένες αθλήτριες, με 2 Ολυμπιακά μετάλλια, 14 μετάλλια Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και 21 μετάλλια Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Όταν αποσύρθηκε από τη γυμναστική, η Alina ξεκίνησε την καριέρα της στην πολιτική. Ήταν μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου μεταξύ 2007 και 2014, εκπροσωπώντας το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας. Κατά τη διάρκεια της θητείας της στο κοινοβούλιο, ψήφισε έναν αριθμό αμφιλεγόμενων νόμων, συμπεριλαμβανομένου του νόμου για την προπαγάνδα των ομοφυλόφιλων της Ρωσίας που καθιστά αξιόποινο αδίκημα τη διανομή της «προπαγάνδας μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» μεταξύ ανηλίκων. Τον Σεπτέμβριο του 2014, η Alina δέχτηκε μια θέση ως πρόεδρος του National Media Group, του μεγαλύτερου ρωσικού ομίλου ΜΜΕ.

Με πληροφορίες από Page Six