Μάχη για τη ζωή του δίνει και ο σύζυγος της 32χρονης Ελληνίδας που πέθανε από αλλαντίαση, μετά την κατανάλωση σαρδέλων σε wine bar του Μπορντό, στη Γαλλία.

Η Μαρία Γρυπιώτη και ο σύζυγός της είχαν την πολύ ατυχή, όπως αποδείχθηκε, ιδέα να επιλέξουν το εστιατόριο Tchin Tchin Wine Bar, όπου μαζί με άλλους πελάτες, κατανάλωσαν σαρδέλες σε βάζα. Η 32χρονη υπέστη αλλαντίαση και έχασε τη ζωή της, ενώ ο σύζυγός της, με τον οποίο είχαν παντρευτεί τον περασμένο Μάιο, δίνει μάχη σε εντατική νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien ο ιδιοκτήτης του καταστήματος «Tchin Tchin wine bar», παραδέχτηκε ότι πέταξε μερικές σαρδέλες από την παρτίδα γιατί δεν μύριζαν σωστά.

«Ομολογώ ότι είχα μια παρτίδα σαρδέλες και όταν άνοιξα έπρεπε να πετάξω μερικές που είχαν έντονη μυρωδιά. Οι υπόλοιπες φαίνονταν καλές για να σερβιριστούν στους πελάτες. Είμαι συντετριμμένος για αυτούς τους πελάτες αν αποδειχθεί ότι αρρώστησαν στο μπαρ μου».

Οι γαλλικές Αρχές διεξάγουν έρευνες στο εστιατόριο, το οποίο παραμένει κλειστό και οι πρώτες αναλύσεις δείχνουν ότι ο έλεγχος της διαδικασίας διατήρησης των κονσερβοποιημένων προϊόντων, ήταν ελλιπής. Η έρευνα διαπίστωσε ότι σερβιρίστηκαν εννέα βάζα, που αντιπροσώπευαν περίπου 25 πιθανούς καταναλωτές.

«Ο εστιάτορας επιβεβαίωσε ότι όταν άνοιξαν τα βάζα, υπήρχε μια άσχημη μυρωδιά και δεν υπήρχε κενό», υπογράμμισε ένας από τους ερευνητές.