Ηλιοφάνεια και θερμοκρασία έως 38 βαθμούς Κελσίου θα έχουμε σήμερα, με τον καιρό να μην έχει σκαμπανεβάσματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η αλλαγή στο σκηνικό έρχεται από την Τρίτη, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη.

Η Αττική θα έχει καλό καιρό, χωρίς φαινόμενα. Ίσως για σήμερα μερικές μπόρες να σημειωθούν από το απόγευμα προς τα βόρεια ορεινά.

Τόσο ο μετεωρολόγος του Open κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης όσο και η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Ερμιόνη Κατιρτζόγλου αναφέρουν πως το επόμενο τριήμερο θα είναι βροχερό, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση.

Αναφορικά με τη Δευτέρα η κ. Κατιρτζόγλου αναφέρει πως τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά, και μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στην Ήπειρο και την ορεινή Πελοπόννησο.

Η ατμόσφαιρα θα ζεστάνει ελαφρώς και τοπικά σε περιοχές της εσωτερικής κεντρικής Ελλάδας μπορεί να φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά μέχρι τους 35 βαθμούς και στην νησιωτική χώρα μέχρι τους 33 βαθμούς. Στην Αττική θα έχει ηλιοφάνεια και ασθενείς μεταβλητούς ανέμους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Από την Τρίτη έρχεται αλλαγή στο σκηνικό. Από το πρωί θα έχει παροδικές νεφώσεις με πιθανές τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου και μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστούν και τα ηπειρωτικά της δυτικής Ελλάδας.

Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει καλό καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από δυτικές διευθύνσεις μέχρι τα 5 μποφόρ και μόνο στα νότια τμήματα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα έχει ασθενείς νότιους ανέμους. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα, με μικρή πτώση στη δυτική Ελλάδα.

Από την Πέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος στην δυτική Ελλάδα με πρόσκαιρες μπόρες και στην συνέχεια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και οι άνεμοι στα κεντρικά και νότια τοπικά θα φτάνουν μέχρι τα 6 μποφόρ από δυτικές κυρίως διευθύνσεις.