Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 27χρονης στην Κω, η οποία σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα πέθανε από ασφυξία.

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών έχουν μπει τα τελευταία μηνύματα της Αναστάζια με τον σύντροφό της, ενώ εχθές απολογήθηκε ο 32χρονος, βασικός ύποπτος από το Μπαγκλαντές.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, ενώ φέρεται να άλλαξε και την προανακριτική του κατάθεση, επιμένοντας στην αθωότητά του και ισχυριζόμενος ότι δεν συνευρέθηκε ερωτικά με την κοπέλα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές κρίθηκε προφυλακιστέος.

Επίσης, υποστήριξε ότι μετά τη συνάντησή τους στο σούπερ μάρκετ, την προηγούμενη Δευτέρα, έφυγε μαζί της με τη μηχανή του για το σπίτι του.

Η κοπέλα κρατούσε ένα μπουκάλι κρασί και του ζήτησε να πάει τουαλέτα στο σπίτι του. Όταν έφυγαν από το σπίτι ο Μπαγκλαντεσιανός την άφησε -όπως υποστηρίζει- σε ένα άλλο κεντρικό σημείο για να φύγει μόνη της.

Τον «καίει» ο συγκάτοικος

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών πάντως που χειρίζονται την υπόθεση έχει μπει ο Πακιστανός συγκάτοικος του υπόπτου, ο οποίος σε σχέση με την αρχική του κατάθεση, χθες Τετάρτη, άλλαξε τη σειρά των γεγονότων σχετικά με τις κινήσεις του 32χρονου.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, στην πρώτη του κατάθεση είχε περιγράψει ότι στις 22:10 το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιουνίου είχε επιστρέψει στο σπίτι που έμενε με τον Μπαγκλαντεσιανό χωρίς να συναντήσει ούτε εκείνον ούτε κάποια κοπέλα, γεγονός που σε συνδυασμό με το ότι στις 20:38 το ίδιο βράδυ υπάρχουν καρέ που δείχνουν τον 32χρονο και την Αναστάζια να μπαίνουν στο σπίτι, δείχνει ότι το μαρτύριο της 27χρονης κράτησε 92 λεπτά.

Μιλώντας ωστόσο χθες, στο MEGA υποστήριξε ότι όταν επέστρεψε είδε τον 32χρονο και την 27χρονη να πίνουν μπύρες και ότι στις 23:00 άκουσε τη μοτοσικλέτα να φεύγει με τους δύο.

Ο Γκουλάμ υποστήριξε στην εκπομπή ότι είχε ξυπνήσει δύο φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας και δεν είχε δει στο σπίτι τον συγκάτοικό του, επικοινωνώντας μάλιστα μαζί του, αλλά το τηλέφωνο του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού ήταν κλειστό.

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής σύνδεσης, οι αστυνομικοί παρενέβησαν για να μιλήσουν ξανά στον άνδρα από το Πακιστάν, ο οποίος έχει βγει προσωρινά από το «κάδρο» των υπόπτων για συνέργεια στην ανθρωποκτονία της 27χρονης.

Επίσης, περιέγραψε και όσα είπε στον Μπαγκλαντεσιανό για την παρουσία της Αναστάζια στο σπίτι τους.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο από την πρώτη κατάθεση μια ημέρα μετά το φονικό μέχρι χθες ο Πακιστανός να βρέθηκε σε καθεστώς φόβου ή να επιχείρησε να καλύψει τον συγκάτοικό του από το Μπαγκλαντές.

Ο 32χρονος έσβησε τα «ίχνη» του

Ο Alpha έδωσε στη δημοσιότητα νέες λεπτομέρειες για την υπόθεση δολοφονίας της Αναστάζια. Ο βασικός ύποπτος, ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, φέρεται να διέγραψε όλα τα αρχεία από το κινητό του, πριν την προσαγωγή στο Α.Τ.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Alpha, όταν οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν, έλεγξαν το κινητό του και διαπίστωσαν πως είχε σβήσει όλα τα προσωπικά δεδομένα, δηλαδή μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο.

Ο Μπαγκλαντεσιανός είχε διαγράψει όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις, οι οποίες έγιναν το βράδυ της δολοφονίας και ίσως μπορούν να αποκαλύπτουν το έγκλημα, όπως και αν υπήρχαν συνεργοί.

Το DNA της Αναστάζια θα «μιλήσει»

Σήμερα, όπως έχει γίνει γνωστό, αναμένονται τα αποτελέσματα DNA από τα νύχια της άτυχης κοπέλας, τα οποία θεωρούνται καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ταυτόχρονα, αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, για να διαπιστωθεί αν της είχε χορηγηθεί κάποια ουσία και τι είχε καταναλώσει.