Πουλούσε οπλικά συστήματα και αμυντικό υλικό. Αυτό ήταν το αντικείμενο της εταιρείας που διεύθυνε και ήταν ταυτόχρονα και μέτοχος, ένας 58χρονος Ουκρανός, ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς του τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής.

Ο Ουκρανός κατηγορείται για υπεξαίρεση 1.120.000 ευρώ τα οποία χρήματα αποτελούσαν ουσιαστικά αμοιβή του ουκρανικού κράτους προς την εταιρεία η οποία προμήθευε τη χώρα με αμυντικό υλικό. Ο 58χρονος άνδρας σύμφωνα με πληροφορίες ζούσε πλουσιοπάροχα στα νότια προάστια, σε εντυπωσιακή έπαυλη με ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ενώ αντίστοιχου βεληνεκούς ήταν και το θωρακισμένο όχημά του.

Οι αστυνομικοί του Αναζητήσεων εκτέλεσαν το διεθνές ένταλμα σύλληψης το οποίο είχε εκδώσει το ουκρανικό κράτος μόλις πριν από περίπου δέκα ημέρες. Με συστηματική δουλειά και έρευνα, έφτασαν στα ίχνη του 58χρονου, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Ο 58χρονος Ουκρανός αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα και από εκεί και πέρα θα αποφασιστεί η έκδοσή του στη χώρα του.   

Πως συνελήφθη ο 58χρονος Ουκρανός

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. κατά την οποία περιγράφεται το κατηγορητήριο σε βάρος του 58χρονου Ουκρανού:

«Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα (13/11/2023) κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής στην Ανάβυσσο, 58χρονος αλλοδαπός διωκόμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Ουκρανίας για υπεξαίρεση και απόκτηση, κατοχή, χρήση και διάθεση περιουσίας που προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα.

Ειδικότερα ο 58χρονος κατηγορείται ότι ως μέτοχος και διευθυντής εταιρίας προϊόντων τεχνολογίας, υπεξαίρεσε χρηματικό ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο 58χρονος λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης καθώς κινούνταν με πολυτελές όχημα το οποίο έφερε φιμέ τζάμια ενώ διέμενε σε πολυτελή έπαυλη, εξοπλισμένη με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας όπως κάμερες, συστήματα συναγερμού και υψηλή περίφραξη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών».