Ένας 38χρονος στρατιωτικός -με τον βαθμό του ταγματάρχη- συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης καθώς, όπως κατήγγειλε ένας 16χρονος μαθητής, άρχισε να τον ακολουθεί προσπαθώντας να τον αγγίξει σε ευαίσθητα σημεία.

Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό έγινε την ώρα που ο 16χρονος, όπως είπε στους αστυνομικούς, καθόταν σε παγκάκι, με τον άγνωστο σε αυτόν άνδρα να του δείχνει ημίγυμνες φωτογραφίες και να προσπαθεί να τον θωπεύσει.

Αυτό που δεν γνώριζε, ωστόσο, ο αξιωματικός του στρατού ξηράς ήταν ότι ο 16χρονος είναι αθλητής πυγμαχίας σε αθλητικό όμιλο, με αποτέλεσμα όταν έκανε την κίνησή του προς τον 16χρονο, το νεαρό αγόρι να τον απωθήσει με γροθιές.

Η συνομιλία τους, σύμφωνα με τον μαθητή που κατήγγειλε το περιστατικό, είχε ως εξής:

Ταγματάρχης: «Θέλω να κάνουμε σεξ».

16χρονος: «Τι λες μωρέ… Φύγε από εδώ… Είμαι 15 ετών».

Ταγματάρχης: «Και τι μ΄ αυτό… Δεν πειράζει».

Παρά τις αλλεπάλληλες αρνήσεις του ανήλικου, ο ταγματάρχης συνέχιζε τη σεξουαλική παρενόχληση. Κι έτσι, όπως κατέθεσε ο 16χρονος, ο αξιωματικός αποπειράθηκε να τον θωπεύσει.

Η αντίδραση του ανήλικου ήταν άμεση, καθώς τον έσπρωξε.

Τότε, ο 38χρονος σάστισε και το έβαλε στα πόδια.

Ο 16χρονος ξεκίνησε να τον κυνηγάει και λίγα μέτρα πιο κάτω κατάφερε να τον ακινητοποιήσει. Ο Ταγματάρχης στην προσπάθεια του να προκαλέσει σύγχυση έβαλε τις φωνές.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία κι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σημείο προσήγαγαν τον ανώτερο αξιωματικό.

Το παιδί καταγγέλλει επίσης ότι ο στρατιωτικός επιχείρησε να του δείξει και κάτι στο κινητό του τηλέφωνο, πιθανότατα γυμνές φωτογραφίες.

Η ομάδα ΔΙΑΣ που τον συνέλαβε την περασμένη Παρασκευή (21/10) τον μετέφερε στο ΑΤ Παπάγου – Χολαργού και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία όμως αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, ενώ ενημερώθηκε και το ΓΕΕΘΑ, καθώς από την στιγμή που ο φερόμενος ως δράστης της είναι στρατιωτικός πρέπει να περάσει στρατοδικείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ενημερώθηκε για το περιστατικό και έχει ζητήσει οι διαδικασίες να γίνει ταχύτατη διεκπεραίωση της υπόθεσης με το ερώτημα της άμεσης απόταξης.