Την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας για τη φρικτή δολοφονία της Άννας βγαίνουν στη δημοσιότητα, οι πτυχές της τουλάχιστον 7ετούς παρουσίας του 35χρονου Μπαγκλαντεσιανού στην Ελλάδα έρχονται στην επιφάνεια.

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε προ ημερών εξακριβώσει τα στοιχεία της ταυτότητας του 35χρονου Μπαγκλαντεσιανού και αναζητούσε τις λεπτομέρειες αφ’ ενός να «δέσει» την υπόθεση, αφ’ ετέρου για να εντοπίσει τον ίδιο ο οποίος κρυβόταν σε ένα κοινόβιο με άλλους συμπατριώτες του.

Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε πως η μάχη που έδωσε η αδικοχαμένη 46χρονη τρανς γυναίκα για να γλιτώσει τη ζωή της, ήταν αυτή που στην ουσία πρόδωσε τα στοιχεία του 35χρονου Μπαγκλαντεσιανού. Το γεγονός πως κατάφερε να τον τραυματίσει και ουσιαστικά να τον σημαδέψει στο πρόσωπο, έδωσε στις Αρχές όλα όσα χρειάζονταν για να πιάσουν την άκρη του νήματος και να φτάσουν στη σύλληψή του.

Από την πρώτη στιγμή είχε εικόνα το τμήμα Ανθρωποκτονιών αφ’ ενός για την κατάσταση του 35χρονου Μπαγκλαντεσιανού, αφ’ ετέρου για τις κινήσεις του από τη στιγμή που διέφυγε από το ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Φυλής 130Α.

35χρονου

Βήμα βήμα οι κινήσεις του 35χρονου Μπαγκλαντεσιανού

Οι Αρχές δεν δυσκολεύτηκαν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης να εντοπίσουν την λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά. Συγκεκριμένη αναφορά μιλούσε για άνδρα ο οποίος έφευγε από το σπίτι της Άννας σε… κακό χάλι. Τραυματισμένος και μέσα στα αίματα.

Από τα στοιχεία που προέκυψαν διαπιστώθηκε πως ο κατηγορούμενος έφτασε σε μία πολυκατοικία της Γ’ Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα στον αριθμό 19. Σχεδόν 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το μοιραίο σπίτι. Το γεγονός δε πως πήγε στο νοσοκομείο προκειμένου να περιποιηθούν τα τραύματά του, αρκούσε για να διαμορφωθεί το μεγαλύτερο μέρος της εικόνας. Gazi Mohim ήταν το όνομα που δηλώθηκε στο νοσοκομείο. Όλα αυτά συνέβησαν λίγες ώρες αργότερα μετά τη διαφυγή του από σπίτι της Άννας.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως τα τραύματα που είχε κυρίως στο πρόσωπο ο κατηγορούμενος, ταίριαζαν απολύτως σε μία πάλη. Η Άννα είχε «σημαδέψει» τον δολοφόνο της, ενώ από τη γνωμάτευση του νοσοκομείου προκύπτει πως η 46χρονη τρανς γυναίκα είχε χρησιμοποιήσει είτε κάποιο μυτερό εργαλείο, είτε τα νύχια της, είτε τα δόντια της προκειμένου να προστατευτεί.

35χρονου

Η διπλή ζωή του Gazi Mohim

Είναι σαφές πάντως πως η περίπτωση του 35χρονου Μπαγκλαντεσιανού έχει πολλαπλές πτυχές. Από τη μία η καθημερινότητα, οι δραστηριότητές του μέσα στην ημέρα που έχουν να κάνουν με τη δραστηριοποίησή του σε ένα μίνι μάρκετ.

Πληροφορίες αναφέρουν όμως πως αυτό ήταν ένα παραπέτασμα, μία κάλυψη για να κινείται διαφορετικά όταν έπεφτε το σκοτάδι. Σκοπός του φυσικά ήταν να ικανοποιεί τις ορέξεις του και φέρεται να εκτίμησε πως η Άννα ήταν εκείνη που του ταίριαζε. Λέγεται δε πως είχε φτάσει στο σημείο να βρίσκεται σε κατάσταση εμμονής.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως επισκέφτηκε την άτυχη τρανς γυναίκα τα ξημερώματα της Δευτέρας 10 Ιουλίου. Κατά πληροφορίες οι δύο τους μιλούσαν σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα από εφαρμογή γνωριμιών.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του κατηγορούμενου

Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψη του κατηγορούμενου, ενώ στο ενημερωτικό περιγράφονται η πληθώρα χτυπημάτων που υπέστη η Άννα.

«Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 46χρονης τρανς γυναίκας, πράξη που είχε λάβει χώρα την 10-07-2023 σε διαμέρισμα στην Αθήνα.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος 35χρονου αλλοδαπού, ο οποίος μεσημβρινές ώρες (19-07-2023) συνελήφθη, δυνάμει εντάλματος σύλληψης.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, απογευματινές ώρες της 10-07-2023 το θύμα εντοπίστηκε νεκρό στο διαμέρισμα όπου διέμενε, φέροντας πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, την τραχηλική χώρα, στη ραχιαία επιφάνεια, στον αριστερό βραχίονα, στην κοιλιακή χώρα καθώς και στα άνω άκρα. Παράλληλα, το διαμέρισμα παρουσίαζε εικόνα εκτεταμένης έρευνας, προηγηθείσας πάλης ενώ παρατηρήθηκε πλήθος κηλίδων αίματος.

Ακολούθησε συνδυαστική παρατήρηση και αντιπαραβολή πληροφοριακών και τεχνικών στοιχείων, τα οποία συνέλεξε ειδική επιχειρησιακή ομάδα από τον τόπο του εγκλήματος και την ευρύτερη περιοχή.

Από την αξιολόγηση των ανωτέρω στοιχείων καθώς και από την περαιτέρω ανάλυση προανακριτικών και εγκληματολογικών δεδομένων, που προέκυψαν με τη συνδρομή του Τμήματος Εξερευνήσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 35χρονου στην υπόθεση.

Ακολούθησαν αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων ο 35χρονος εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και προσήχθη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου στην κατοχή του βρέθηκαν επιπλέον στοιχεία που τον συνδέουν με τον τόπο του εγκλήματος.

Σε επακόλουθη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών».