Νέες πληροφορίες φέρνουν στη δημοσιότητα οι Anonymous, μετά από τον κυβερνοπόλεμο που κήρυξαν στην Ρωσία. Σύμφωνα με την ομάδα hacking, η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας διέρρευσε πληροφορίες, που ενημέρωναν την Ουκρανία για σχέδιο δολοφονίας κατά του προέδρου Volodymyr Zelensky.

Οι Anonymous έγραψαν σε ένα tweet πως «Η ρωσική FSB διέρρευσε πληροφορίες και ειδοποίησε την Ουκρανία για σχέδιο δολοφονίας κατά του προέδρου @ZelenskyyUa. Τώρα, μπορούμε να περιμένουμε μία εσωτερική μάχη εξουσίας στο Κρεμλίνο για την ανατροπή του καθεστώτος Putin. Εν τω μεταξύ, ας συνεχίσουμε με τις επιθέσεις».

Οι Anonymous χάκαραν, επίσης, τον ιστότοπο της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας για δεύτερη φορά. Το χακάρισμα είχε στόχο να σταματήσει τους δορυφόρους της Ρωσίας από το να μπορούν να δουν οτιδήποτε από πάνω από τη γη, και ισχυρίζονται επίσης ότι έχουν διαγράψει μια σειρά από αμφιλεγόμενα αρχεία.

Η ομάδα, που συνδέεται με τους Anonymous, η Network Battalion 65 ή NB65 είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος «δεν έχει πλέον τον έλεγχο των κατασκοπευτικών δορυφόρων», με ένα tweet που υποτίθεται ότι δείχνει πληροφορίες διακομιστή Roscosmos. Προφανώς, κατάφεραν να κατεβάσουν και να διαγράψουν εμπιστευτικά αρχεία από το δορυφορικό σύστημα και το σύστημα παρακολούθησης οχημάτων της υπηρεσίας.

Ο Γενικός Διευθυντής της Roscosmos, Dmitry Rogozin, από την άλλη, έγραψε αργότερα στο Twitter ότι δεν είχε συμβεί τίποτα απολύτως.  «Οι πληροφορίες αυτών των απατεώνων και μικροαπατεώνων δεν είναι αληθινές. Όλα μας τα κέντρα ελέγχου διαστημικής δραστηριότητας λειτουργούν κανονικά».

Οι Anonymous, προηγουμένως, είχαν κάνει μια ανατριχιαστική προειδοποίηση προς τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, λέγοντάς του ότι «τα μυστικά του μπορεί να μην είναι πλέον ασφαλή».  Στο βίντεο, όπου εμφανίζεται μια μασκοφόρος, λέει: «Κύριε Putin, η συνεχιζόμενη εισβολή στην Ουκρανία έδειξε ότι το καθεστώς σας δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα ή την αυτοδιάθεση των γειτόνων σας.

Τις τελευταίες μέρες ξεκίνησε μια εισβολή πλήρους κλίμακας, βομβαρδίστηκαν γειτονιές πολιτών και σκοτώθηκαν αθώοι άνθρωποι. Οι πρόσφυγες φεύγουν με τη βία και ο πληθυσμός αναγκάζεται να καταταχθεί στον στρατό.  Αυτή είναι μια άσχημη κατάσταση, αλλά εσύ είσαι ο υποκινητής».

Ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια και sites δέχθηκαν επίθεση και αναγκάστηκαν να παίζουν ουκρανική μουσική και να προβάλλουν μη λογοκριμένες ειδήσεις για τη σύγκρουση από πηγές ειδήσεων εκτός Ρωσίας. Οι κυβερνοεπιθέσεις πιθανότατα θα συνεχίσουν να κλιμακώνονται και από τις δύο πλευρές, με τη συμμετοχή τόσο κρατικών όσο και μη κρατικών παραγόντων.

Το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης και Συντονισμού Συμβάντων Υπολογιστών της Ρωσίας ανέβασε το επίπεδο απειλής σε «κρίσιμο» , υποδεικνύοντας ανησυχίες σχετικά με τη ρωσική υποδομή που στοχοποιείται.