Η Ρωσία, σε μια προσπάθεια να πάει κόντρα στις κυρώσεις της Δύσης, αποφάσισε να απαγορεύσει την πρόσβαση στο Facebook, το Instagram και το WhatsApp και να φτιάξει το δικό της κοινωνικό δίκτυο, έτσι για να μπει στο μάτι τους.

Συγκεκριμένα, έκανε το ρωσικό αδερφάκι του Instagram και το ονόμασε Rossgram. Θα έλεγε κανείς πως είναι και μια προσπάθεια του Putin να «χρυσώσει το χάπι» στους νέους, και δη στους ινφλουένσερς, που τα έχουν βάψει μαύρα. Αλλά και πάλι, δεν είναι το ίδιο. Η επίσημη λειτουργία του κοινωνικού δικτύου τοποθετείται στις 28 Μαρτίου, όμως για τους απλούς χρήστες η εφαρμογή θα ανοίξει τον Απρίλιο.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως τα κοινωνικά δίκτυα έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία. Εικόνες, βίντεο, ήχοι από σειρήνες, όλα καταγράφονται και αναρτώνται από τους Ουκρανούς, σε μια προσπάθεια να προβάλλουν ότι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα τους από τη ρωσική εισβολή. Ειδικά στο TikTok, το οποίο διόλου τυχαία έχει πάρει την ονομασία «Πρώτος Πόλεμος στο TikTok».

Rossgram

Το μπλοκάρισμα του Facebook και του Twitter

Υπενθυμίζεται πως το Κρεμλίνο απάντησε στους περιορισμούς στην πρόσβαση σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης στην πλατφόρμα της, με απαγορεύσεις σε Facebook και Twitter.

Η Ρωσική ρυθμιστική αρχή, Roskomnadzor, είπε ότι υπήρξαν 26 περιπτώσεις διακρίσεων κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης από το Facebook από τον Οκτώβριο του 2020, με περιορισμένη πρόσβαση σε κρατικά κανάλια όπως το RT και το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η εταιρεία META αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι είχε περιορίσει την πρόσβαση στο RT και στο Sputnik σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι υποβάθμισε παγκοσμίως περιεχόμενο από τις σελίδες του Facebook και τους λογαριασμούς του Instagram των ρωσικών κρατικών δικτύων, καθώς και από αναρτήσεις που περιέχουν συνδέσμους προς αυτά.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr

Ποιο είναι το στρατηγικό πλεονέκτημα του Κιέβου που επιβραδύνει τα ρωσικά στρατεύματα;

Ουκρανία: Ο «μυστικός στρατός» που δεν μπορεί να κερδίσει η Ρωσία