Έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Σύκαρης. Όπως έγινε γνωστό, άφησε την τελευταία του πνοή στο βουνό Νταουλαγκίρι, που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων, κατά την κατάβαση από το όρος.

Σύμφωνα με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, το περιστατικό συνέβη σε υψόμετρο 7.400μ πολύ κοντά στο camp3 στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ υστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου. Συγκεκριμένα:

«Δυστυχώς συνέβη ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία ορειβατική αποστολή. Ο Αντώνης έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση από την κορυφή. Σε υψόμετρο 7.400 μ., πολύ κοντά στο Camp 3, στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ, ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου».

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή και η ιστοσελίδα thehimalayantimes.com, τονίζοντας ότι «το όρος Dhaulagiri κατέγραψε το πρώτο θύμα της αναρριχητικής σεζόν, καθώς ένας διάσημος ορειβάτης από την Ελλάδα άφησε την τελευταία του πνοή, καθώς κατέβαινε από το σημείο κορυφής νωρίς σήμερα το πρωί».

Ο Αντώνης Σύκαρης ήθελε να κατακτήσει την 8η υψηλότερη κορυφή του κόσμου

Θεωρούνταν ο κορυφαίος ορειβάτης και αλπινιστής της χώρας μας, μιας και ήταν ο μοναδικός που είχε καταφέρει να σκαρφαλώσει 5 από τις 14 κορυφές άνω των 8.000 μ. του κόσμου. Στην προσπάθεια του να κατακτήσει και την κορυφή του Νταουλαγκίρι ύψους 8.167 μέτρων στο Νεπάλ, δεν τα κατάφερε.

Η κορυφή του Νταουλαγκίρι πρόκειται για την 8η υψηλότερη κορυφή του κόσμου το οποίο οι Έλληνες ορειβάτες αποκαλούν «βουνό των Ελλήνων», αφού πριν τον Αντώνη Συκάρη έγιναν συνολικά  πέντε ελληνικές προσπάθειες, χωρίς επιτυχία.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Marina Ovsyannikova: Aνταποκρίτρια της γερμανικής Die Welt η Ρωσίδα δημοσιογράφος που είχε σηκώσει το πλακάτ για τον πόλεμο

Ουκρανία: Πάνω από 10.000 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Μαριούπολη – Πιθανή η χρήση χημικών προειδοποιεί ο Zelensky