Νέα διάσταση στις συνθήκες θανάτου του 47χρονου οπαδού της ΑΕΚ που κατέληξε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» δίνει το πόρισμα του ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή.

Σύμφωνα με το πόρισμά του, το αιμάτωμα που είχε υποστεί και οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε δεν ήταν συμβατές με πτώση μετά από απώλεια των αισθήσεών του, αλλά με χτυπήματα.

Εγκληματική ενέργεια

Μετά από αυτή την εξέλιξη η έρευνα για τα αίτια θανάτου που πλέον παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια δόθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας που είχε αρχικά την προανάκριση ως αιφνίδιο θάνατο.

Καθώς ουδεμία σχετική καταγγελία δεν είχε προηγηθεί σε Αστυνομική Αρχή, η έρευνα ξεκίνησε μόλις η μητέρα του 47χρονου πήρε τα έγγραφα από το νοσοκομείο και τα προσκόμισε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν έξω από το γήπεδο στις 13 Μαΐου γιορτάζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος μαζί με την κοπέλα του όταν κατέρρευσε στο έδαφος. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο «Γεννηματάς».

Ο φίλος της «Ένωσης» νοσηλεύτηκε για πέντε ημέρες με συμπτώματα εγκεφαλικού και στις 18 Μαΐου πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι του.

Λίγες ώρες αργότερα όμως, παραπονέθηκε ότι δεν αισθανόταν καλά, διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό» κι εκεί άφησε την τελευταία του πνοή.

Αν και αρχικά φαινόταν ότι επρόκειτο για θάνατο από παθολογικά αίτια, η μητέρα του κατέθεσε στις αρχές ότι ο γιος της χτυπήθηκε από αγνώστους έξω από το γήπεδο.

Αυτή η κατάθεση, που φέρεται να επιβεβαιώνεται και από τη σύντροφο του άτυχου 47χρονου, έχει οδηγήσει την ΕΛΑΣ σε αναζήτηση στοιχείων και υλικό από κάμερες, ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί και αν όντως υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για ανθρωποκτονία.