Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου μεταβίβασαν οι αστυνομικές Αρχές τη δικογραφία με τα 27 θύματα του ιδιοκτήτη συγκροτήματος ενοικιαζόμενων δωματίων, ο οποίος τοποθετούσε κρυφές κάμερες για να… απαθανατίζει τις τρυφερές στιγμές των πελατών του.

Ήταν τον Σεπτέμβρη του 2022 όταν ένα νεαρό ζευγάρι 26 και 25 ετών, έμεινε για μικρό χρονικό διάστημα και δωρεάν στο κατάλυμα. Ήταν το δώρο του ιδιοκτήτη προς την 25χρονη, η οποία δούλεψε σεζόν στο συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων στην Άφυτο Χαλκιδικής. Με αυτόν τον τρόπο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θέλησε να την ευχαριστήσει για την άψογη συνεργασία τους κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν. Που να ήξερε όμως εκείνη πως θα ήταν μόλις μία από τα συνολικά 27 θύματα που έγιναν βορά στα αδηφάγα μάτια του ιδιοκτήτη ή ακόμη και άλλων με παρόμοια… γούστα.

Όπως άλλωστε διαβάσατε νωρίτερα μέσα στη μέρα (27/4) στο intronews.gr, η ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε πως ουσιαστικά ολοκλήρωσε την έρευνά της γύρω από την υπόθεση. Και απ’ ότι φαίνεται το ζευγάρι αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος των ανθρώπων που βρέθηκαν χωρίς να το γνωρίζουν μπροστά σε κρυφές κάμερες, που κατά τα φαινόμενα είχε τοποθετήσει ο ιδιοκτήτης σχεδόν σε όλα τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διατηρούσε.

Το ΤΑ Πολυγύρου σε συνεργασία με τα εγκληματολογικά εργαστήρια κατάφερε και ανέσυρε από τις κάρτες μνήμης των καμερών ουκ ολίγα βίντεο που είχαν καταγραφεί από τις κρυφές κάμερες. Από τα συνολικά 27 θύματα που βρέθηκαν εκτεθειμένα μπροστά στον φακό ωστόσο, μόλις 13 είναι εκείνα που αναγνωρίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν από τις Αρχές. Ως εκ τούτου τα παραπάνω πρόσωπα έχουν το δικαίωμα, αφού αναμενόταν να ενημερωθούν από τις Αρχές να ασκήσουν κάθε ένδικο μέσο και βεβαίως να καταθέσουν στις δικαστικές Αρχές εάν και εφόσον τους ζητηθεί.

Όπως προείπαμε, η πλήρης πλέον δικογραφία έχει μεταβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα. Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον 34χρονο ιδιοκτήτη του συγκροτήματος αφορούν παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προσωπικής συνομιλίας.

Θυμίζουμε πως από την έρευνα των Αρχών στα ενοικιαζόμενα δωμάτια εντοπίστηκαν

  • 6 «κρυφές» κάμερες που προσομοίαζαν σε φορτιστές κινητών τηλεφώνων,
  • 8 κάρτες μνήμης,
  • 1 καταγραφικό κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης εξωτερικών χώρων,
  • 1 μονάδα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων,
  • 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 1 συσκευή τάμπλετ και 1 κινητό τηλέφωνο.

Ο ιδιοκτήτης πάντως δεν έχει συλληφθεί, καθώς όταν έγινε η επίσημη καταγγελία από το ζευγάρι που φερόταν να ήταν το μοναδικό το οποίο έπεσε θύμα αυτής της κατάστασης, εκείνος εξαφανίστηκε για λίγες ημέρες, ξηλώνοντας παράλληλα όλες τις επιγραφές που είχε στην επιχείρησή του! Το αυτόφωρο παρήλθε και έκτοτε δεν αντιμετώπισε τον κίνδυνο της σύλληψης.

Οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί στο κομοδίνο δίπλα από το κρεβάτι, έμοιαζαν με φορτιστή κινητού τηλεφώνου με θύρα USB. Η περίπτωση αυτή έγινε γνωστό, διότι ο σύντροφος της κοπέλας-εργαζόμενης του ιδιοκτήτη, ασχολείται με τα ηλεκτρολογικά και έχει γνώσεις επί των συσκευών αυτών.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Εμένα το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να ξέρω τι γίνεται στην επιχείρησή μου. Δεν ήθελα να καταγράψω τις προσωπικές στιγμές κανενός. Είμαι χρόνια επιχειρηματίας και ποτέ δεν έχει ακουστεί κάτι σε βάρος μου», δήλωνε τότε μέσω συνηγόρων του ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

«Είχα βάλει κάμερες γιατί ήθελα να ξέρω αν σημειώνονται κλοπές. Πολλές φορές στο παρελθόν έχουν χαθεί πράγματα από τα δωμάτια. Δεν μπήκαν οι κάμερες για άλλους σκοπούς» συμπλήρωνε.