Η ζωή του Roman Abramovich είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, είναι ο κύριος ιδιοκτήτης της ιδιωτικής επενδυτικής εταιρείας Millhouse LLC και είναι περισσότερο γνωστός, εκτός Ρωσίας, ως ο ιδιοκτήτης της Chelsea. Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Abramovich ανερχόταν στα 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια, το 2018. Είναι 0 11ος πλουσιότερος στη Ρωσίας, ενώ είναι από τους λίγους που έχουν δωρίσει χρήματα, για τη δημιουργία σχολείων, νοσοκομείων και υποδομών στην Τσουκότκα.

Ο Abramovich εκτός από επιχειρηματίας είναι και πατέρας επτά παιδιών. Από αυτά δε, ένα φαίνεται πως πληροί τις προϋποθέσεις για να τον διαδεχθεί στον θρόνο. Είναι που λέμε «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει». Μπορεί ο Ρώσος μεγιστάνας να είναι 56 ετών και να έχει ακόμα πολλά να προσφέρει, ωστόσο από τώρα προετοιμάζει την επόμενη ημέρα της αυτοκρατορίας του, πόσω μάλλον όταν υπάρχει «έτοιμη λύση».

Ο λόγος για τον 28χρονο γιο του, ο πρώτος από τους τρεις, Arkadiy Abramovich. Είναι ο διάδοχος που καταπώς φαίνεται θα λάβει τα «σκήπτρα», βάζοντας από τώρα το ληθαράκι του και βαδίζοντας στα χνάρια του πατέρα του. Άλλωστε, υπάρχουν και πολλά κοινά.

Ο Arkadiy Abramovich, ο επικρατέστερος διάδοχος

Εκτός από το γεγονός ότι ο Arkadiy αγαπά το ποδόσφαιρο, υπάρχει όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Sun, η παράδοση που θέλει το πρώτο αγόρι της οικογένειας να αναλαμβάνει τον κύριο κληρονόμο της περιουσίας. Είναι να έχεις την τύχη να γεννηθείς πρώτος, εν ολίγοις.

Γιός του Roman και της δεύτερης συζύγου του Irina, ο Arkadiy φαίνεται πως μέχρι τώρα τα έχει καταφέρει πολύ καλά, λειτουργώντας ανεξάρτητα από τον πατέρα του. Συγκεκριμένα, είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της ARA Capital Holdings Ltd., ιδιωτικό επενδυτικό σχήμα το οποίο διαχειρίζεται φερόμενα περιουσιακά στοιχεία συμπεριλαμβανομένων σημαντικών συμμετοχών στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου και στην εταιρεία φυσικού αερίου και πετρελαίου Gazprom Neft.

Το 2013 εργάστηκε στα γραφεία της VTB Bank στο Λονδίνο, αργότερα εξαγόρασε μέρος κοιτάσματος πετρελαίου στην Σιβηρία, έναντι 46 εκατ. δολ. και άδεια εξόρυξης και παραγωγής φυσικού αερίου στην περιοχή Bortovoy της περιφέρειας Saratov. Παλαιότερα εισήλθε στην Royal Atlantic Energy Limited και ίδρυσε την Greenhouse, που ειδικεύεται στην καλλιέργεια λαχανικών. Το αγροτικό του εγχείρημα, μια επένδυση 700 εκατ. δολ., είχε γραφεί ότι επρόκειτο να επικεντρωθεί στην καλλιέργεια αγγουριών και ντομάτας και στην ανάπτυξη θερμοκηπίων.

Τακτικός θαμώνας του Stamford Bridge –την έδρα της Τσέλσι, όπου εμφανίζεται δίπλα στον πατέρα του συχνά- και ένθερμος οπαδός του ποδοσφαίρου, ο Arkadiy προσπαθεί να γίνει και εκείνος ιδιοκτήτης ενός συλλόγου.

Πληροφορίες τον ήθελαν να έχει αποτύχει την απόπειρα του να αγοράσει πλειοψηφικό ποσοστό στη μετοχική σύνθεση της ρωσικής ΤΣΣΚΑ Μόσχας παρότι πρόσφερε 250 εκατ. δολ. και παλαιότερα ενδιαφέρθηκε για την FC Κοπεγχάγη.

Πάντως, αν ο Arkadiy αποφασίσει να πάρει τα σκήπτρα της διαδοχής, τότε ίσως να μπει και ένα τέλος στις φήμες που ήθελαν την πώληση της Chelsea από τον Roman, παρά το γεγονός πως είναι πολλοί εκείνοι που ισχυρίζονται πως ο Ρώσος την κρατά καλά δεμένη την ομάδα.

Με πληροφορίες από Sun