Εικόνες πάνω από τον χώρο του ΟΑΚΑ και από το στέγαστρο Καλατράβα, με χρήση ειδικού drone με ισχυρό τηλεφακό, έκανε σήμερα 30/9, η ομάδα Up Stories.

Όπως ενημέρωσε χθες Παρασκευή 29/9 το ΟΑΚΑ, αναστέλλεται κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην Καλογρέζα, καθώς οι μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου Καλατράβα δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που βάζει «φωτιά» στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό (και όχι μόνο) όσον αφορά στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια, καθώς το ΟΑΚΑ αποτελεί το «σπίτι» του στους ομίλους του Europa League. Επόμενη ευρωπαϊκή εντός έδρας υποχρέωση των «πράσινων» είναι στις 26/10 απέναντι στη Ρεν, για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης, ενώ στην 6η και τελευταία αγωνιστική (14/12) υποδέχεται τη Μακάμπι Χάιφα. Αν φυσικά δεν έχει ανάψει το «πράσινο φως» για τη χρησιμοποίηση του κεντρικού σταδίου, τότε «τριφύλλι» θα υποχρεωθεί να αναζητήσει άλλη έδρα για τις ευρωπαϊκές «μάχες» του.

Επίσης, δημιουργούνται ερωτήματα σχετικά με τις sold out προγραμματισμένες για το καλοκαίρι συναυλίες στο ΟΑΚΑ, του διάσημου συγκροτήματος Coldplay.

Ανακοινώσεις για το θέμα θα κάνει τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Το εμβληματικό στάδιο συμπλήρωσε αυτόν το Σεπτέμβριο 41 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. 

Το Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών είναι το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στάδιο της Ελλάδας, και αποτελεί τμήμα του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.). Σκοπός του ήταν εξ αρχής να δώσει τη δυνατότητα ανάληψης μεγάλων διοργανώσεων από την Ελλάδα. Στο παρελθόν, φιλοξενούσε τους αγώνες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, και της Εθνικής Ελλάδας. Φέτος χρησιμοποιείται από την ομάδα του Παναθηναϊκού, μόνο όμως σε παιχνίδια ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1978 και ολοκληρώθηκε το 1982. Εγκαινιάστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1982 από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Κατασκευάστρια εταιρεία ήταν η γερμανική Weidleplan με υπεύθυνους αρχιτέκτονες τους H. Stalhout, Fr. Herre και Δημήτριο Ανδρικόπουλο. Είχε αρχική χωρητικότητα 80.000 καθούμενους θεατές. Το στάδιο έχει πάρει το όνομά του από τον Σπύρο Λούη, το νικητή του μαραθωνίου στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 που ήταν κάτοικος της περιοχής του Αμαρουσίου.