Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά έδωσε το πράσινο φως για τη δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας δύο εκ των τριών διαρρηκτών με το κατσαβίδι. Η εν λόγω εγκληματική ομάδα έχει επιβεβαιωμένα κάνει τουλάχιστον δύο ληστείες και τρεις διαρρήξεις, κατά κύριο λόγο χρησιμοποιώντας εργαλεία, όπως κατσαβίδι.

Πρόκειται για τους:

κατσαβίδι

ΝΙΚΗΤΑ Παναγιώτη του Γεωργίου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 30-1-1998 στην Αθήνα και

κατσαβίδι

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Βασίλειο του Δημητρίου και της Κωνσταντίας, γεννηθέντα την 18-4-1984 στην Αθήνα.

Οι Αρχές εκτιμούν πως οι παραπάνω κατηγορούμενοι έχουν προβεί σε ανάλογες πράξεις στο παρελθόν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476541 του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πως συνελήφθησαν οι ληστές με το κατσαβίδι

Οι συνολικά τρεις δράστες είχαν εντοπιστεί τις πρωινές ώρες στις 16 Ιουνίου στο Κερατσίνι. Προηγουμένως είχαν εντοπίσει έναν ηλικιωμένο και ένας από τους δράστες προσπάθησε να τον πείσει να μπει στο σπίτι του. Οι άλλοι δύο παρέμεναν σε αυτοκίνητο κάνοντας τους τσιλιαδόρους.

Όταν εν τέλει ο ένας από τους δράστες έφαγε… πόρτα περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να διαρρήξει την πόρτα. Πήρε το κατσαβίδι και προσπάθησε να την ανοίξει. Εκείνη την ώρα οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τους εντόπισαν, τους συνέλαβαν και τους μετέφεραν στο Διαρρηκτών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του τμήματος, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2022, οργανώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 2 ληστείες στη Ν. Σμύρνη και στη Νίκαια και επιπλέον 3 κλοπές από οικίες στον Κορυδαλλό, στη Μεταμόρφωση και στο Περιστέρι. Όπως διαπιστώθηκε οι δράστες είσαι σεσημασμένοι.