Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, έκανε μία δήλωση υπέρ των γυναικών σε θέσεις εξουσίας. Ειδικότερα, είπε πως αν ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, ήταν γυναίκα, δεν θα είχε εισβάλει στην Ουκρανία. Ο Johnson εξήγησε πως η «τρελή» ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι ένα «τέλειο παράδειγμα τοξικής αρρενωπότητας».
Στο μεταξύ, η Downing Street είπε πως «δεν υπήρχε σκόπιμη πολιτική» για να υποτιμηθεί δημόσια ο Putin, ενώ σημειώνεται πως η δήλωση του Βρετανού, ήρθε πριν την συνάντηση του ΝΑΤΟ, όπου οι σύμμαχοι θα συζητήσουν πώς να απαντήσουν σε μελλοντικές απειλές.
Μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF για την ισότητα και τη σημασία της εκπαίδευσης και επιχειρηματολογώντας υπέρ του ότι χρειάζονται περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας, ο Boris Johnson τόνισε ότι η Δύση πρέπει να υποστηρίξει το Κίεβο στη στρατιωτική του στρατηγική για να βοηθήσει να αλλάξει η δυναμική της σύγκρουσης και για να φέρει τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky «στην καλύτερη δυνατή θέση για συνομιλίες, αν και όταν έλθουν τελικά οι συνομιλίες». «Θέλουμε πραγματικά να δώσουμε στους Ουκρανούς στρατηγική αντοχή» πρόσθεσε και συμπλήρωσε:
«Η λογική λέει ότι ναι, βεβαίως όλος ο κόσμος θέλει να τελειώσει ο πόλεμος, θέλουν απεγνωσμένα να τελειώσει ο πόλεμος, αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμη συμφωνία», σημείωσε επίσης. «Όσο ο Putin δεν κάνει πρόταση για συμφωνία, ο Zelensky δεν μπορεί να κάνει πρόταση για συμφωνία» συνέχισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Οι ηγέτες χλεύασαν τη φαλλοκρατική απεικόνιση του Putin, με τον Johnson να προτείνει αστειευόμενος να «τους δείξουν τα μούτρα μας» για να αποδείξουν ότι «είμαστε πιο σκληροί από τον Putin».
Στη σύνοδο κορυφής στη Μαδρίτη, πρόκειται να καλέσει τους ηγέτες να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες. Οι αμυντικές δαπάνες του Ηνωμένου Βασιλείου προβλέπεται να φτάσουν το 2,3% του ΑΕΠ – βασικό μέτρο του ετήσιου εισοδήματος μιας χώρας – φέτος ως αποτέλεσμα επενδύσεων στην αμυντική βιομηχανία και 1,3 δισ. λιρών σε στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία, δήλωσε η κυβέρνηση. Όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν δεσμευτεί να δαπανήσουν το 2% του ΑΕΠ τους για την άμυνα, αλλά το 2021, ο στόχος είχε επιτευχθεί ή ξεπεραστεί μόνο από οκτώ χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.
Με περισσότερες πληροφορίες BBC
Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:
Τουρκία: Δίνει το «οκ» στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα της Ν.Δ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Ποια η μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων