O Kωστής Χατζηδάκης μίλησε για το θέμα των εμβολιασμών και ειδικότερα για την υποχρεωτικότητα τους στις νοσηλευτικές μονάδες και στις μονάδες φροντίδας του υπουργείου Εργασίας για τους ηλικιωμένους και τους αναπήρους. «Προχωράει το μέτρο από 16 Αυγούστου και μετά με όσους δεν εμβολιάζονται, να τίθενται σε αναστολή. Και υπάρχει ρύθμιση μέσα στον ίδιο νόμο ότι με απόφαση του υπουργού Υγείας, μπορεί να επεκτείνεται το μέτρο. Δεν μπορώ να πω αν θα επεκταθεί και πού. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα και ποια στοιχεία θα έχουμε σε σχέση με τους εμβολιασμούς, σε ορισμένους τομείς, ιδιαίτερα τους πιο κρίσιμους», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ανέφερε πως «είναι κάτι που θα μελετάται και από το γραφείο του πρωθυπουργού και διυπουργικά και ανάλογα θα παρουσιάζονται τα μέτρα, παρατηρώντας παράλληλα και το τι γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Για το αν αυτοί οι άνθρωποι θα οδηγούνται στην απόλυση, πέραν της αναστολής, είπε πως «αυτό που προβλέπει ο νόμος- και δεν προβλέπει κάτι άλλο- είναι για αυτές τις κατηγορίες ότι θα τίθενται σε αναστολή. Επ’ αόριστον η αναστολή, έτσι λέει ο νόμος».

Συνέχισε επίσης με μια πιο αισιόδοξη ματιά, αφού τόνισε πως πιστεύει πως οι εργαζόμενοι θα εμβολιαστούν και θα ανταποκριθούν θετικά.

Όσον αφορά τις απολύσεις, τόνισε πως «αν θέλαμε να μιλήσουμε για απολύσεις θα το κάναμε, αν θέλαμε να διαλέξουμε την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ που λέει: Καλό να εμβολιαζόμαστε άλλα όχι υποχρεωτικότητα, τα πράγματα θα οδηγούνταν προς τα πίσω. Ακολουθούμε ευρωπαϊκό δρόμο», κατέληξε ο υπουργός.