Παντού θανατικό. Παντού χάος. Οι εικόνες θυμίζουν σενάριο χολιγουντιανής ταινίες αλλά, δυστυχώς, είναι πραγματικότητα. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει, σε Τουρκία και Συρία, τους 18.000 και πάνω από 100.000 διασώστες από όλο τον κόσμο δίνουν μια υπεράνθρωπη μάχη για να ανασύρουν ζωντανούς κάτω από τα χαλάσματα.

Τρεις και πλέον ημέρες μετά τον σεισμό, το να βρεθεί κάποιος ζωντανός είναι σχεδόν απίθανο. Αλλά, τις τελευταίες ώρες, έγιναν και θαύματα… Ιδού δέκα βίντεο από τα χαλάσματα που θα σε κάνουν, μέσα σε όλο αυτό το άσχημο και βαρύ κλίμα, να σκάσεις ένα (έστω και μικρό) χαμόγελο…

Ενα μωρό δύο μηνών ανασύρθηκε ζωντανό!

Ολόκληρη η οικογένεια του Μουάχ βρήκε τον θάνατο κάτω από τα ερείπια όμως ο ίδιος άντεξε…

Η ψυχή της μάνας… Ακόμη και μια σκυλίτσα, που ήξερε ότι τα κουταβάκια της ζουν ενώ ο διασώστης την απομάκρυνε. Επική στιγμή!

Άλλο ένα μωράκι που άντεξε, κόντρα σε όλους και σε όλα. Το θαύμα της ζωής…

Η Συρία είναι αβοήθητη. Σε ελάχιστα μέρη κατέφτασε βοήθεια. Οι ντόπιοι κάνουν ό,τι μπορούν και κατόρθωσαν να ανασύρουν ζωντανή μια ολόκληρη οικογένεια, ξεσπώντας σε δάκρυα χαράς.

Ενας ηλικιωμένος Σύριος εντοπίζεται κάτω από τα ερείπια και το πρώτο που ζήτησε ήταν λίγο νερό για να πλύνει τα χέρια του και να μπορέσει να προσευχηθεί!

Ο μικρός έγινε viral. Του δίνουν σταγόνες νερού με το καπάκι από ένα μπουκάλι και ο μικρούλης χαμογελά ενώ περιμένει να τον απελευθερώσουν. Το χαμόγελό του ό,τι πιο αισιόδοξο κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα από τις περιοχές που χτυπήθηκαν από τον εγκέλαδο…

https://twitter.com/ArulBruno/status/1623600924831936512

Άλλο ένα παιδάκι που τα κατάφερε… 72 ώρες άντεξε κάτω από τα χαλάσματα!

Ο Μουχαμέντ βγήκε 81 ώρες μετά τον πρώτο σεισμό από τα ερείπια…

Ο 8χρονος Μεχμέτ, η αδερφούλα και η μητέρα του διασώθηκαν μετά από 78 ώρες.