Μέχρι τις ακτές της Βόρειας Αφρικής έφτασε ο καπνός από την πυρκαγιά που στα Δερβενοχώρια, όπως αποτυπώνεται από το meteo.

Οπτική δορυφορική εικόνα που έλαβε και επεξεργάστηκε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) από τον Ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11 δείχνει τον καπνό από τη δασική πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια στα όρια μεταξύ Βοιωτίας και Αττικής να έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς ΒΑ ανέμους στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, διανύοντας σχεδόν 700 km, το πρωί (10:30) της Τρίτης.

Εκκενώνονται οικισμοί

Εξαιρετικά δύσκολο χαρακτηρίζεται το μέτωπο της φωτιάς στα Δερβενοχώρια ενώ εκκενώθηκαν ήδη τέσσερις οικισμοί. Την εικόνα μετέφερε, το πρωί, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, κάνοντας λόγο για μέτωπο που έχει λάβει διαστάσεις.

«Το μέτωπο είναι στην ευρύτερη περιοχή του Τιτάν. Καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες να περιοριστεί» πρόσθεσε ο κ. Βαθρακογιάννης εξηγώντας ότι έχει γίνει προγραμματισμός για τα εναέρια μέσα «ώστε να γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού» μέχρι τη δύση του ηλίου που μπορούν να πετάνε τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που συμμετέχουν σε πυρόσβεση.

Η φωτιά στα Δερβενοχώρια έχει ελεγχθεί στα νότια στην περιοχή του Τιτάνα και οι επιχειρήσεις των επίγειων εστιάζουν στην ανατολική και στη δυτική πλευρά της περιμέτρου της φωτιάς, καθώς υπάρχει πυκνό δάσος. Σημειώνεται δε, πως οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω της πυκνότητας του δάσους και του δύσβατου της περιοχής. Λίγο πριν τις 11 διεκόπη η κυκλοφορία και στην Παλαία Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών.