Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της επίθεσης που δέχτηκε την περασμένη Παρασκευή (10/3) επί της οδού Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Οι Αρχές εντόπισαν και προσήγαγαν έναν άνδρα κατά τη σημερινή πορεία. Διαδηλωτής 35χρονος αναγνωρίστηκε από την Αστυνομία ως ένα από τα πρόσωπα που έλαβε μέρος σε αυτό το επεισόδιο.

Ο οικονομολόγος είχε μιλήσει για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας από αυτούς που είχαν προσαχθεί και συλληφθεί (ένας 17χρονος και 19χρονος). Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί αναγνώρισαν τον 35χρονο από το βίντεο ασφαλείας του εστιατορίου «Γιάντες» στο οποίο δειπνούσε ο Βαρουφάκης με τους συνεργάτες του.

Όπως αποτυπώνεται στο βίντεο που είχε κυκλοφορήσει, ο 35χρονος φέρεται να είναι εκείνος που μπήκε στο εστιατόριο φωνάζοντας και αφού βγήκε μαζί με τον πολιτικό από το κατάστημα, τον έσπρωξε για να βγει εντελώς από την περίμετρο του εστιατορίου.

Υπενθυμίζεται πως ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 17χρονος, ενώ ο  19χρονος, που είχε ταυτοποιηθεί για την επίθεση, θα μεταβεί την Παρασκευή (17/3) στον ανακριτή προκειμένου να καταθέσει.

Διαβάστε ακόμα: Βαρουφάκης | Προσήχθη άτομο για την επίθεση που δέχθηκε