Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, όταν το 2020 ο κατηγορούμενος και καταδικασμένος πρωτόδικα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, είχε εισβάλλει σε ΔΟΥ του νομού Κοζάνης κρατώντας τσεκούρι. Επιτέθηκε σε εργαζόμενους και σκότωσε έναν, ενώ ακόμη τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά.

Στην εκδίκαση της υπόθεσής του έπειτα από αίτημα του καταδικασμένου, σε πρώτο βαθμό, 48χρονου σήμερα δράστη (ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση), το αίτημα έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο και έτσι αναβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας η σημερινή εκδίκαση.

Ο 48χρονος (που δεν έχει δικηγόρο) ισχυρίστηκε πως δεν είχε λάβει γνώση των εγγράφων της δικογραφίας, ανέφερε πως τα πρακτικά είναι κατασκευασμένα και τόνισε ότι θέλει να συμμετέχει στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Κατά την αποχώρηση από τα δικαστήρια Κοζάνης ο κατηγορούμενος αποδοκιμάστηκε από εργαζόμενους της ΔΟΥ Κοζάνης και συγγενικά τους πρόσωπα.

Για την ιστορία, ο δράστης το καλοκαίρι του 2020 τραυμάτισε τέσσερις ανθρώπους, ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του ύστερα από πολύμηνη νοσηλεία σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Kozan.gr