Ο κ. Παπαδόπουλος βρέθηκε σήμερα στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας κατά πάντως υπευθύνου. Ο ποινικολόγος εκπροσωπεί μια τραυματία και την οικογένεια μιας γυναίκας που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα.

«Θα κάνουμε φύλλο και φτερό όλη τη δικογραφία και θα πράξουμε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από το νόμο ούτως ώστε να φωτιστούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης και να απονεμηθεί δικαιοσύνη. Θα φτάσουμε την έρευνα όπου χρειαστεί, σε όλους του υπαίτιους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις συνομιλίες μεταξύ των υπευθύνων το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας, οι οποίες έχουν προκαλέσει αισθήματα θυμού σε όλη τη χώρα, καθώς αποδεικνύουν την ανικανότητα των ανθρώπων που βρίσκονται σε θέσης που, όπως δυστυχώς αποδείχθηκε, μπορούν να κρίνουν ζωές.

«Οι συνομιλίες είναι ένα στοιχείο που δημοσιοποιήθηκε και έχει επιτείνει το σοκ και την οργή των ανθρώπων», ανέφερε ο δικηγόρος, ενώ σημείωσε πως σύμφωνα με τις περιγραφές των επιζώντων κατανοεί ότι το βαγόνι που μετατράπηκε σε τάφο για 57 συνανθρώπους μας χαρακτηριζόταν μέχρι τη στιγμή της σύγκρουσης από εύθυμη διάθεση, γέλια και νεανικές φωνές.

Τέλος, όσον αφορά τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους επιζώντες αλλά και τις οικογένειες των θυμάτων, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι άνθρωποι αυτοί αναζητούν την ηθική δικαίωσή τους για τη συμφορά που τους βρήκε τόσο ανέλπιστα και αναπάντεχα.

Ζητούν την τιμωρία – απόδοση ευθυνών σε όλους τους υπευθύνους και βιώνουν την απόλυτη θλίψη, το απόλυτο πένθος, από την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων. Οπότε, το ζήτημα της ρύθμισης των οικονομικών υποχρεώσεων προς το δημόσιο καταλαβαίνετε ότι δεν τους αγγίζει καν».