Ο Δημήτρης Καμπουράκης έφερε στη δημοσιότητα την επίθεση με γκαζάκια που έγινε στο σπίτι του τα ξημερώματα  (2:30 η ώρα) της Τρίτης (1/1/2022). Ο δράστης έχει καλύψει τα χαρακτηριστικά του κι αφήνει μια τσάντα στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει ο δημοσιογράφος. Καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από την τσάντα, πιάνει φωτιά, ενώ στην συνέχεια γίνεται η έκρηξη. Ο κ. Καμπουράκης ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι ακούστηκε ένας φοβερός κρότος, ενώ ένα από τα γκαζάκια δεν είχε σκάσει. Από την έκρηξη, διαλύθηκε το μπαλκόνι του.

«Αν δεν είχα αυτή την θωρακισμένη βαριά πόρτα ασφαλείας θα είχε μπει μέσα όλο. Μένει η πεθερά μου στο ισόγειο, που δεν είναι εδώ τώρα, αν ήταν εδώ θα είχαμε ιστορίες» ανέφερε. «Οι κίνδυνοι του επαγγέλματος, πού να πάει το μυαλό; Καταρχήν είναι έκπληξη, λες θα καούν οι άνθρωποί μου». «Ένας ήταν, φορούσε μαύρο σκούφο, μάσκα ιατρική, αλλά διακρίνονται κάποια χαρακτηριστικά, είχε και μούσι. Αν περνούσε κάποιος από εδώ, θα είχε καεί», ανέφερε για το άτομο που έκανε την επίθεση.

Ο δημοσιογράφος είχε δεχτεί απειλές και πέρσι, με την αστυνομία να του προτείνει αστυνομική φρουρά. «Πριν κανένα χρόνο είχα απειλητικά μέιλ, είχε επικοινωνήσει η Αστυνομία να μου πει αν θέλω αστυνομική συνοδεία, μάλιστα μου είχαν εγκρίνει έναν αστυνομικό και είπα δεν θέλω, δεν νιώθω καλά να έχω έναν άνθρωπο να είναι η σκιά μου. Τώρα θα το ξανασκεφτώ, το επάγγελμα έχει κινδύνους. Να μη μιλώ επειδή μου έκαψαν την πόρτα;» αναρωτήθηκε. Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ώρα έγινε επίθεση και στο σπίτι του προέδρου των ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ., Βασίλη Ντούμα.