Να κηρυχθεί ένοχος ο Δημήτρης Λιγνάδης για τους τρεις από τους τέσσερις καταγγελλόμενους βιασμούς πρότεινε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας.

Ο Κωνσταντίνος Κούντριας με μία μακροσκελή αγόρευση ανέλυσε τα στοιχεία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι τρεις καταγγέλλοντες έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον σκηνοθέτη. Σε ό,τι αφορά τις διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις των καταγγελλόντων αναφορικά με τους χρόνους και άλλες λεπτομέρειες των περιστατικών, ο εισαγγελέας εξήγησε ότι είναι αποδεκτό να υπάρχουν αποκλίσεις, λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που έχει μεσολαβήσει.

Δημήτρης Λιγνάδης: Η πρόταση του εισαγγελέα

«Τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλου, καταγωγή και στάτους κοινωνικό. Ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί την διάπραξη των εγκλημάτων. Τα συγκεκριμένα θύματα λόγω και της ανηλικότητας τους, της καταγωγής και της οικογενειακής τους κατάστασης ήταν ο εύκολος στόχος του κατηγορούμενου, καθώς διασφάλιζε τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη. Η αναγνωρισιμότητα και η λάμψη του κατηγορούμενου δεν αναιρούν την ανάγκη για ικανοποίηση της σεξουαλικής του ορμής», σημείωσε ο εισαγγελέας.

Ο εισαγγελέας απέδωσε δόλο στον κατηγορούμενο, προκειμένου να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορμές. Υποστήριξε ότι υπήρχε συγκεκριμένη μεθοδολογία, βάσει της οποίας δρούσε με κοινό παρονομαστή την ανηλικότητα των καταγγελλόντων, το μη υποστηρικτικό οικογενειακό τους περιβάλλον και την καλλιέργεια σχέσης εμπιστοσύνης με τους καταγγέλλοντες, στους οποίους υποσχόταν βοήθεια σε επαγγελματικό επίπεδο.

«Τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλο, καταγωγή και κοινωνικό στάτους. Ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί τη διάπραξη. Τα θύματα λόγω ανηλικότητας, καταγωγής και οικογενειακής κατάστασης ήταν εύκολος στόχος γιατί διασφάλιζαν τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη. Η αναγνωρισιμότητα και η λάμψη δεν αναιρεί την ανάγκη ικανοποίησης της σεξουαλικής του ορμής» είπε ο εισαγγελικός λειτουργός, συμπληρώνοντας ότι «κοινός παρονομαστής ήταν η ικανοποίηση της σεξουαλικής του ορμής. Κοινό χαρακτηριστικό το περιβάλλον των παθόντων. Εκείνος καλλιεργούσε σχέσεις εμπιστοσύνης και ότι θα βοηθούσε στην επαγγελματική τους ανέλιξη».

Έχουν τελεστεί πράξεις βιασμού κατά συρροή για τους τρεις καταγγέλλοντες. Να κηρυχθεί ένοχος γι’ αυτές τις περιπτώσεις, αλλά αθώος για τον τέταρτο καταγγέλλοντα ήταν το διά ταύτα της εισαγγελικής πρότασης.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ndpphotos

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα της Ν.Δ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Ποια η μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την άνοδο των κρουσμάτων – Αύξηση και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία

Τουρκία: Δίνει το «οκ» στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ