Την ερχόμενη Παρασκευή, ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να βρεθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, σχεδόν έναν χρόνο μετά τη σύλληψή του με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται για βιασμό σε βάρος ενός 25χρονου άνδρα το 2010, για το βιασμό ενός ακόμη άνδρα το 2015 στην Επίδαυρο, για το βιασμό ενός 24χρονου, σήμερα, άνδρα το 2015, αλλά και τον βιασμό ενός ακόμη άνδρα το 2018. Στις 3 Δεκεμβρίου οι δικαστές μέλη του δικαστικού συμβουλίου υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως Συμέλας Σαπίδου, η οποία είχε απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη ζητώντας την παραπομπή του

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, αναμένεται να είναι παρών καθημερινά στη δίκη. Θα μετάγεται στο δικαστήριο, όταν αυτό συνεδριάζει, από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου αναμένεται να μεταφερθεί από εκείνες της Τρίπολης στις οποίες και κρατείται.

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Στην Αλβανία βασικός ύποπτος – Τα αλβανικά ΜΜΕ δείχνουν φωτογραφία του

«Θα βρεθώ απέναντι στον βιαστή μου»

Μιλώντας στην κυριακάτικη Real News ένα εκ των τεσσάρων θυμάτων, ο 25χρονος σήμερα Α.Ε. ξεκαθάρισε πως θα βρεθεί στο δικαστήριο και είναι έτοιμος να αντικρίσει κατά πρόσωπο τον Δημήτρη Λιγνάδη. «Ασφαλώς και θα παραστώ. Εξάλλου, εκτός από ηθική πλέον είναι και νομική υποχρέωσή μου, από τη στιγμή που κατάφερα να ξεπεράσω τις φοβίες και τις ανασφάλειές μου και καταμήνυσα τον κατηγορούμενο» λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Επιδιώκω την καταδίκη του, δεν είναι μόνο για την ηθική δικαίωσή μου, έχει πληγώσει ανεπανόρθωτα το σώμα και την ψυχή πολλών παιδιών, επιβάλλεται να σταματήσει επιτέλους η εγκληματική δράση του» συμπληρώνει μεταξύ άλλων μιλώντας στην εφημερίδα και συνεχίζει: «Έχω πολλές προσδοκίες από τη δίκη, τόσο για εμένα προσωπικά όσο και για την κοινωνία. Η δημόσια εξομολόγηση και αναβίωση του βιασμού μου, όσο οδυνηρή και αν είναι, πιστεύω οτι θα με βοηθήσει να επεξεργαστώ ψυχικά το τραύμα μου. Θα βρεθώ απέναντι στον βιαστή μου και προσδοκώ να μου εκφράσει τη συγγνώμη του για το κακό που προξένησε»