Απολογούνται σήμερα οι φερόμενοι ως δράστες της στυγερής δολοφονίας του 19χρονου, Άλκη Καμπανού. Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, καθώς όλοι τους αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της 7ης Τακτικής Ανακρίτριας. Διώκονται για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Οι 8 συλληφθέντες δείχνουν μέχρι στιγμής ως υπαίτιο της δολοφονίας τον 21χρονο Έλληνα, και ως «εγκέφαλο» της επίθεσης τον 23χρονο Αλβανό, που είχε συλληφθεί πρώτος. Αναμένεται η ταυτοποίηση των όσων ισχυρίζονται.

Εχθές παραδόθηκε ο 25χρονος Έλληνας, όπως ήταν γνωστός, που αναζητούσαν οι αρχές. Πρόκειται για σκληρό χούλιγκαν, οργανωμένο στη «Θύρα 4» του ΠΑΟΚ. Τον τελευταίο χρόνο διέμενε στη Θεσσαλονίκη, όπου και εργαζόταν. Ο 25χρονος φαίνεται να κρυβόταν σε σπίτια φίλων του, για να γλιτώσει την σύλληψη, αλλά εντοπίστηκε από τις Αρχές το σήμα του κινητού του τηλεφώνου. Η μητέρα του ήταν εκείνη που τον πίεσε να παραδοθεί.

Η μητέρα του, ήταν πρώην πρόεδρος του Κέντρου Υγείας της Τήνου και αναπληρώτρια συντονίστρια της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες, ενώ ο πατέρας του εργαζόταν στο παρελθόν στην Παναγία της Τήνου. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο 25χρονος από μικρός έμπλεξε με τους οργανωμένους οπαδούς κι αναγκάστηκε να φύγει για τη Θεσσαλονίκη καθώς αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα. Ο πατέρας από την λύπη του εκείνη την περίοδο υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

«Τα δύο πρώτα αυτοκίνητα με την άφιξη τους στο σημείο στάθμευσαν εν μέσω της οδού Πλαστήρα στη συμβολή με την οδό Γαζή, το δε τρίτο κινήθηκε αριστερά στην οδό Γαζή. Επειδή δεν ήμουν σε θέση να βλέπω όλο το σκηνικό, καθώς επέστρεψα, στο όχημα που οδηγούσα γιατί κύλησε στη Ν.Πλαστήρα και επέστρεψα για να το ακινητοποιήσω», υποστήριξε ο 23χρονος συλληφθείς σύμφωνα με το iefimerida,gr.

Ο 20χρονος  από την Αλβανία χτύπησε στο κεφάλι με κράνος, την ώρα της επίθεσης, από τον έναν από τους δύο φίλους του Άλκη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «πιθανώς από το χτύπημα που δέχτηκε, αυτοτραυματίστηκε στο χέρι πιθανώς από το μαχαίρι που κρατούσε». Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στους αστυνομικούς, ο ίδιος μαζί με τον 20χρονο, βρίσκονταν πριν την επίθεση στον αγώνα βόλεϊ, στο γήπεδο «Παλατάκι».

Διεθνές ένταλμα σύλληψης του 20χρονο που διέφυγε μετά τη δολοφονία του Άλκη

Εκδόθηκε το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Αλβανό που καταζητείται. Σύμφωνα με πληροφορίες, το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο Αλβανό που πιστεύεται ότι διέφυγε στη γειτονική χώρα, έχει φτάσει ήδη από χθες στο αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Χθες επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο της χώρας η άφιξη του εντάλματος και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του. Μάλιστα οι έρευνες άρχισαν από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ενημέρωση.

Εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να έχει διαφύγει μόνος του ο νεαρός στην Αλβανία και μάλιστα από αφύλαχτες διαβάσεις όπως συνήθως συμβαίνει, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Στο παρελθόν δεν έχουν υπάρξει στη χώρα πολλές περιπτώσεις σύλληψης και έκδοσης υπόπτων για εγκλήματα σε άλλες χώρες.

Η απολογία του 23χρονου για την δολοφονική επίθεση στον Άλκη

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος Αλβανός αναφέρει στην απολογία του πως «… ύστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο 21χρονο, ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Έκανα μαλ… Ξέχασα εκεί το δρεπάνι».

Στο ίδιο απολογητικό υπόμνημα, αναφέρει ότι έπεσαν «θύματα του φανατισμού» και προσθέτει πως «μετά τον αγώνα βόλεϊ των ομάδων ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, φτάσανε στο Σύνδεσμο και έτερα μέλη μας ενημέρωσαν ότι ψάχνουν οπαδούς της ομάδας του Άρη, γιατί είχε προηγηθεί μεταξύ τους οπαδικό επεισόδιο».

Για την δολοφονία του Άλκη είπε: «ουδέποτε σκέφτηκα ότι, από ένα τέτοιο περιστατικό θα προκληθούν τα μοιραία αποτελέσματα, που εν τέλει προέκυψαν», σημειώνει ο ίδιος, δηλώνοντας ακόμη πως «τόσο εγώ, όσο και τα άτομα που επέβαιναν στο δικό μου αυτοκίνητο, δεν φέραμε όπλα, μαχαίρια, ή άλλο όργανο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανάσιμο τραυματισμό».

Τα μηνύματα στο κινητό του 23χρονου

Το κινητό του 23χρονου βοήθησε αρκετά τους Αστυνομικούς. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, τον 20χρονο Αλβανό, που τραυματίστηκε με το μαχαίρι που κρατούσε, τον είχε αποθηκευμένο ως «Geks».

Το απόγευμα πριν την αιματηρή επίθεση που πραγματοποίησαν, είχαν επικοινωνία στο messenger. Το πρώτο μήνυμα το έστειλε ο 23χρονος στις 17.53 λέγοντας του: «Ei» «Pou eisai» «Pame palataki me bobo». Ο G. του απάντησε «Έλαα Μπροο» και ο 23χρονος του ξανάστειλε «Psinesai ti ela?».

Στις 18.59 είχαν ηχητική κλήση στην ίδια εφαρμογή διάρκειας 37 δευτερολέπτων. Οι δυο τους, μαζί με ακόμα ένα άτομο, το οποίο δεν εμπλέκεται στη δολοφονία, πήγαν με το αυτοκίνητο του 23χρονου στον αγώνα.