Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των εμπλεκομένων στη δολοφονία του 19χρονου, Άλκη Καμπανού, στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη του 23χρονου φερόμενου ως δολοφόνου, ενώ φως στις συνθήκες του εγκλήματος θα ρίξουν ορισμένα βίντεο, που ενδέχεται να αποκαλύψουν όλα τα πρόσωπα.

Ο ύποπτος 20χρονος που τράπηκε σε φυγή στην Αλβανία

Στο πλαίσιο αυτό στο μικροσκόπιο μπήκε και ένας 20χρονος, αλβανικής καταγωγής, φέρεται να μοιάζει με άτομο που είχε κινηθεί σε επίμαχα σημεία στην περιοχή που εξελίχθηκε η δολοφονία του Αλκη Καμπανού και στο σύνδεσμο των οργανωμένων οπαδών που ανήκει και ο 23χρονος που έχει συλληφθεί. Αναφορικά με τις πληροφορίες το γεγονός ότι έμοιαζε η φιγούρα του με το άτομο αυτό που εντόπισαν στο βίντεο έκανε τις αρχές χθες να τον αναζητήσουν για μια πρώτη κατάθεση, προκειμένου να εξετάσουν αν έχει άλλοθι, ωστόσο προς έκπληξη τους, διαπίστωσαν πως έχει φύγει στην Αλβανία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, πέρασε τα σύνορα από την Κρυσταλλοπηγή, λίγο πριν συμπληρωθεί ένα εικοσιτετράωρο από τη δολοφονία του Άλκη. Το γεγονός ότι τράπηκε σε φυγή προς Αλβανία, λίγες ώρες μετά, εγείρει ερωτηματικά και αναπόφευκτα οι αρχές τον βάζουν στο κάδρο των υπόπτων.

Στον καμβά των αστυνομικών ερευνών έχουν προστεθεί τις τελευταίες ώρες σημαντικά στοιχεία, τα οποία οδηγούν σε ένα δίκτυο οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ αποτελούμενο από άτομα, τα οποία φέρονται να λειτουργούσαν στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που ζήτησε να ερευνηθεί και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Πάντως, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνει μεν την εμπλοκή του 20χρονου Αλβανού στη δολοφονία του Άλκη, κρατά, ωστόσο, κλειστά τα χαρτιά της, καθώς σε σχετική ανακοίνωσή της δεν ξεκαθαρίζει αν ο 20χρονος, φερόμενος ως βασικός ύποπτος έχει διαφύγει στην Αλβανία και αν έχει κάποια σχέση με τη δολοφονική επίθεση.

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συμμετείχε σε επίθεση σε βάρος δύο ατόμων τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, από κοινού με τον 23χρονο συλληφθέντα για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 19χρονου, ανακοινώνεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα. Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου, οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Μαρτυρίες χούλιγκαν: Μαχαιρώνουν στο μηρό για να πέσουν στα μαλακά – «Η σημαία να είναι ψηλά ακόμα κι αν πάμε φυλακή»

Κούγιας: «Δε θα εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα»

Για την υπόθεση νωρίτερα σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος και ανέφερε πως ο φερόμενος ως δράστης που διέφυγε στην Αλβανία δε θα εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα. «Είμαι στο μαύρο σκοτάδι. Θα μάθω τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, μόλις απολογηθεί ο δράστης που έχει συλληφθεί. Αν δε λάβω αντίγραφα της δικογραφίας δεν μπορώ να πω κάτι. Ακούω φήμες ότι έχουν εντοπίσει 6-7 άτομα ακόμα. Άλλοτε ακούω ότι συμμετείχαν 2 αυτοκίνητα στην επίθεση, άλλοτε 3. Χτες μου είπαν 4. Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Δε θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία», σημείωσε ο κ. Κούγιας.

Τα αλβανικά μέσα δείχνουν τη φωτογραφία του 20χρονου

Από το Σάββατο που έγινε γνωστό πως ένας από τους βασικούς υπόπτους για συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση, έχει διαφύγει στην πατρίδα του, την Αλβανία, έχουν διαρρεύσει φωτογραφίες του. Μάλιστα τα Μέσα της γειτονικής χώρας της παρουσιάζονται πλέον φωτογραφίες του δίχως να καλύπτονται τα χαρακτηριστικά του. Όπως σημειώνει το top-channel.tv μέχρι το πρωί της Δευτέρας η φωτογραφία του και όλα τα βιομετρικά του στοιχεία αναμένεται να παραδοθούν στις αλβανικές αρχές ώστε να εκδοθεί ύποπτος.

Το αιματηρό περιστατικό του 2019

Το αιματηρό περιστατικό του 2019 στο οποίο συμμετείχαν τόσο ο 23χρονος συλληφθείς όσο και ο 20χρονος είχε γίνει στις 14 Μαρτίου το βράδυ. Τα δύο αυτά άτομα μαζί με τρεις ακόμη επιτέθηκαν σε δύο φίλους του Αρη που περίμεναν σε στάση λεωφορείου στην οδό Πλαστήρα, μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σημείο στο οποίο δολοφονήθηκε ο Αλκης Καμπανός. Το ένα από τα δύο άτομα που δέχτηκαν την επίθεση έφαγε μαχαιριά στο μπούτι, ενώ το δεύτερο άτομο πρόλαβε και εξαφανίστηκε.

Η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει με ανακοίνωσή της, πως για την συγκεκριμένη υπόθεση, είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος Έλληνας και είχαν ταυτοποιηθεί ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο 23χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη, αλλά και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του. Η δικογραφία που σχηματίστηκε έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα αλλά τρία χρόνια μετά εκκρεμεί η εκδίκασή της.

«Φώναζαν εντάξει τελειώσατε τον καθαρίσατε;»

Την ίδια ώρα, υγκλονιστική είναι η μαρτυρία μίας ενοίκου πολυκατοικίας που βρίσκεται στου Χαριλάου, εκεί όπου δολοφονήθηκε ο Αλκης Καμπανός στη Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα μίλησε το Σάββατο στην κάμερα του ΑΝΤ1 και περιέγραψε όλα όσα άκουσε και είδε από το μπαλκόνι της όταν βγήκε έξω το μοιραίο βράδυ. «Τη φωνή του μέσα στα αυτιά μου την έχω», δηλώνει.

«Γινόταν μια φασαρία και με το που βγαίνω έξω βλέπω δύο αυτοκίνητα σταματημένα απέναντι, και 6 με 7 άτομα με κοντάρια να κυνηγάν τα παιδιά. Το ένα το καημένο έτρεχε από εκεί, το άλλο κρύφτηκε από εκεί. Το ένα φώναζε φτάνει, μην με χτυπάς άλλο, μην με χτυπάς άλλο. Το σβάρνισαν από εδώ το πήγαν εκεί και μετά ήρθε ο φίλος του και του λέει “άνοιξε τα μάτια σου, μίλησέ μου”. Μετά φωνάζουν από εκεί κάτι αχαρακτήριστοι “εντάξει τελειώσατε τον καθαρίσατε; Στο αμάξι και φύγαμε” και ο ένας έφυγε προς τα εκεί και ο άλλος προς τα κάτω. Οργανωμένοι εγκληματίες. Τη φωνή του μέσα στα αυτιά μου την έχω. Ξέρεις τι είναι να ακούς ένα παιδί να λέει φτάνει μην με χτυπάς άλλο;», ανέφερε η γυναίκα που δεν έδειξε το πρόσωπό της, στην κάμερα του ΑΝΤ1.

https://youtu.be/nhGg76V6eEM