Έρχονται νέες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη. Οι αρχές προσπαθούν να βρουν και να συλλάβουν τους συνεργούς του 23χρονου χούλιγκαν αλβανικής καταγωγής, που σκότωσαν εν ψυχρώ τον Άλκη την μοιραία νύχτα. Ο 23χρονος χθες καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκισης και 3 μήνες, χωρίς αναστολή, μόνο για τα ευρήματα στον σύνδεσμο.

Οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν τις έρευνες, σύμφωνα με το iefimerida.gr, φαίνεται να έχουν εικόνα για έξι περίπου άτομα τα οποία συμμετείχαν στην αιματηρή επίθεση. Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, δεν είναι απίθανο να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για κάποιους από αυτούς.

Μαρτυρίες χούλιγκαν: Μαχαιρώνουν στο μηρό για να πέσουν στα μαλακά – «Η σημαία να είναι ψηλά ακόμα κι αν πάμε φυλακή»

Τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 23χρονου, αποκάλυψαν με ποιους επικοινώνησε τόσο πριν από την δολοφονική επίθεση όσο και μετά από αυτή. Σύμφωνα με μαρτυρίες, φαίνεται να φωνάζει στους συνεργούς του «Σκοτώστε τον» ενώ χτυπούσαν τον Άλκη και την παρέα του. Ο 23χρονος εξακολουθεί να κρατά σκληρή στάση, αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη, κ. Αλέξης Κούγιας, κάνει λόγο για “μια καταδρομική επιχείρηση, πολύ καλά σχεδιασμένη” στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον έξι δράστες ακόμα, που έχουν ταυτοποιηθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλοι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνέργειας και της συμμετοχής στη δολοφονία του Άλκη, ενώ θα κατηγορηθούν και για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, αντιμετωπίζοντας ποινή καθείρξεως έως 15 χρόνια.

Το βαρύ ιστορικό του 23χρονου και της ομάδας που σκότωσαν τον Άλκη

Αξίζει να σημειωθεί πως από την Αστυνομία εξετάζεται τυχόν σύνδεση της «ομάδας» του 23χρονου, με τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από ακροδεξιές ομάδες στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης. Στον σύνδεσμο, στον οποίο φέρεται να ήταν μέλος ο 23χρονος, είχαν σημειωθεί τότε επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα είχε λάβει χώρα συμπλοκή ανάμεσα σε οπαδούς του δικεφάλου που φέρονταν να συμμετείχαν στις ακροδεξιές ομάδες που έδρασαν στο ΕΠΑΛ και οπαδούς του δικεφάλου που διαφωνούσαν με την επιλογή τους να «συμπαραταχθούν» με φασιστικές ενέργειες.

Εντοπίστηκε και δεύτερο μαχαίρι με αίμα

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι με κηλίδες αίματος στη σκηνή του εγκλήματος. Το μαχαίρι έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστεί σε ποιον ανήκουν οι κηλίδες αίματος.