Εξαιρετικά επίπονες ήταν οι προσπάθειες των Αρχών για τη διαμόρφωση εικόνας σχετικά με τη δολοφονία Καραϊβάζ. Πέρα από τα συμβατικά κινητά αλλά και τα λεγόμενα «πακιστανικά» των δύο συλληφθέντων αδελφών, τα οποία εξέτασαν τα αρμόδια τμήματα της ΕΛ.ΑΣ., οι Αρχές έδωσαν μεγάλος βάρος στις κάμερες ασφαλείας αλλά και αυτές του ελέγχου κυκλοφορίας, προς και από το σημείο όπου τελέστηκε η δολοφονία Καραϊβάζ.

Η Αστυνομία είναι σε θέση να κατέχει τεράστιο όγκο βιντεοληπτικού υλικού από τις προαναφερόμενες περιοχές. Μέσα από το πολύωρο υλικό προκύπτουν ενδείξεις οι οποίες ήταν κρίσιμες για τη σύνδεση του περίφημου σκούτερ Beverly που χρησιμοποίησαν οι δύο εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου, με το εξίσου περίφημο λευκό βαν, της εταιρείας καθαρισμού που ανήκει στη σύντροφο του 48χρονου συλληφθέντα, ενός εκ των δύο αδελφών που πήραν μέρος στη δολοφονία Καραϊβάζ.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως οι Αρχές έχουν καταγράψει βιντεοληπτικά καρέ, στα οποία τα δύο οχήματα πηγαίνουν… κομβόι λίγα μέτρα μακριά από το μικρό παρκάκι επί της οδού Αννίνου, όπου τελέστηκε η δολοφονία Καραϊβάζ. Υπάρχει όμως και ένα κενό στις κάμερες το οποίο έδωσε μία ακόμη ένδειξη που υποψίασε για τα καλά τους έμπειρους αξιωματικούς. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής επί της Ποσειδώνος, ενώ τα δύο οχήματα κινούνται σε σχετικά μικρή απόσταση, αποτυπώνονται οι δύο αναβάτες της μηχανής. Ακολουθεί ένα κενό στις κάμερες μόλις 300 μέτρων και στην επαναφορά της εικόνας, διαπιστώνεται πως στο σκούτερ Beverly υπάρχει μόνο ένας αναβάτης.

Από τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι Αρχές προκύπτει πως τα δύο οχήματα εκμεταλλεύτηκαν τις στάσεις μερικών δευτερολέπτων στην κίνηση της περιοχής, με τον έναν από τους δύο αναβάτες να κατεβαίνει από το σκούτερ και ενδεχομένως να επιβιβάζεται στο λευκό βαν.

Σημειώνεται όμως πως κατά την καταγεγραμμένη, ομολογουμένως, στενή από πλευράς αποστάσεως των δύο οχημάτων κίνηση, δεν αποτυπώνεται κίνηση επικοινωνίας μεταξύ των επιβατών του σκούτερ και του βαν. Τα στοιχεία όμως που εμπεριέχονται στο διαβιβαστικό το οποίο οδήγησε με τη σειρά του στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης των δύο αδελφών, ήταν επαρκέστατα για να συνδέσουν τη σχέση των δύο οχημάτων με τη δολοφονία Καραϊβάζ.