Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν εχθές στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι συλληφθέντες, στη συντριπτική τους πλειονότητα Κροάτες, από τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που κόστισαν τη ζωή του 29χρονου Μιχάλη από θανάσιμο τραυατισμό με μαχαίρι.

Εντούτοις, από τους σχεδόν 100 συλληφθέντες, η αστυνομία έχει εστιάσει σε 13 άτομα, θεωρώντας πως μεταξύ τους βρίσκεται αυτός που κατάφερε το ένα και μοναδικό χτύπημα στον αδικοχαμένο φίλο της ΑΕΚ, ο οποίος σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση έχασε όλο του το αίμα μέσα σε μόλις 10 λεπτά.

Την «ομάδα» που αποτελούν οι 13 συλληφθέντες, η οποία σχηματίστηκε βάσει του παρελθόντος και της δράσης των ατόμων αυτών, περιλαμβάνονται, κατά πληροφορίες, εννέα Κροάτες χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ένας Αλβανός και τρεις Έλληνες.

Στην κατοχή του 22χρονου Αλβανού, ο οποίος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, είναι οργανωμένος οπαδός, βρέθηκε και ένας αναδιπλούμενος σουγιάς.

Όσον αφορά τους τρεις Έλληνες οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού, με τους δύο να έχουν συλληφθεί και τον τρίτο να παραμένει ασύλληπτος αν και το όνομά του βρίσκεται στη δικογραφία.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο ένας από τους δυο Έλληνες συλληφθέντες είναι «σκληρή» περίπτωση οπαδού, που έχει εμπλακεί σε επεισόδια με οπαδούς άλλων ομάδων και παραβατικές συμπεριφορές στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, για τον Ι.Τ., 27 ετών προκύπτουν τα εξής στοιχεία:

Τον Μάρτιο του 2018, είχε συλληφθεί για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απείθεια. Είχαν προκαλέσει φθορές μαζί με 10-15 άτομα σε κατάστημα.

Τον Φεβρουάριο του 2019 είχε συλληφθεί με άλλα πέντε άτομα από την Άμεση Δράση για ληστεία, παράβαση του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού, και για οπλοκατοχή. Είχαν αρπάξει με τη χρήση βίας και αιχμηρού αντικειμένου το τσαντάκι ενός νεαρού με τα προσωπικά του έγγραφα.

Τον Απρίλιο του 2019 είχε συλληφθεί μαζί με πέντε ακόμη άτομα για παράβαση του νόμου περί όπλων. Στην κατοχή τους είχαν βρεθεί μαχαίρια και κουκούλες full face.

Τον Νοέμβριο του 2021 είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για διατάραξη κοινής ειρήνης, εμπρησμό, έκρηξη, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ληστείες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, νόμο περί όπλων-φωτοβολίδων και βεγγαλικών, εγκληματική οργάνωση. Είχε εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του, συνελήφθη, κρίθηκε προφυλακιστέος, ωστόσο είχε αποφυλακιστεί με όρους.

Για τον Θ.Β, 26 ετών:

Τον Φεβρουάριο του 2022 είχε συλληφθεί για παραβίαση της απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων. Είχε δώσει το «παρών» σε τελικό μπάσκετ Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο Ηράκλειο Κρήτης.