Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της νέας εξέτασης του 62χρονου L.B., του συζύγου της άτυχης Sabine, της 59χρονης Γερμανίδας που βρέθηκε νεκρή στην αυλή του σπιτιού της στη Μηλίνα Πηλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 62χρονος άνδρας υποστήριξε πως κατά την 24η Ιουλίου, στο σπίτι τους βρισκόταν ένας τεχνίτης ελληνικής καταγωγής, εκείνος και η σύζυγός του. Γίνονταν κάποιες εργασίες, με τον 62χρονο Γερμανό, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του να πέφτει για ύπνο, ενώ λίγο πριν είχε αποχωρήσει και ο τεχνίτης.

Όταν ξύπνησε μερικές ώρες αργότερα, διαπίστωσε πως η σύζυγός του κείτονταν στην αυλή του σπιτιού. Τότε κάλεσε τις Αρχές όπως και το ΕΚΑΒ.

Οι αστυνομικοί της περιοχής άκουσαν με μεγάλη προσοχή τα όσα κατέθετε για δεύτερη φορά ο 62χρονος, ωστόσο τηρούν σιγήν ιχθύος αναφορικά με τα συμπεράσματα που έχουν βγάλει μέχρι ώρας.

Οι εκτιμήσεις της Αστυνομίας

Όπως αναφέρουν πολύπειροι αστυνομικοί στο intronews.gr, κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί. Σαφώς και δεν κατονομάζουν υπόπτους καθώς προέχει η εξέταση όλων των δεδομένων πριν καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα. Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ και σχεδόν δέκα ημέρες όπου «τρέχει» η έρευνα έχουν γίνει έρευνες σε σπίτια σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων προκειμένου να εντοπιστεί ενδεχομένως το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για την εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ιατροδικαστικό πόρισμα της Χρυσαυγής Κούση, η γυναίκα δέχτηκε βλήμα, ίσως 22 χιλιοστών, στην πλάτη με φορά από κάτω προς τα πάνω

«Κατά την ιατροδικαστική εξέταση της θανούσης διαπιστώθηκε ότι αυτή φέρει τραύμα ως επί πύλης εισόδου βλήματος στην αριστερή οπίσθια θωρακική επιφάνεια, με φόρα από πίσω προς τα εμπρός και με ανωφερή πορεία. Η πορεία του βλήματος διαπερνά το 9-10 μεσοπλεύριο διάστημα, τον κάτω λοβό του αριστερού πνεύμονα, το περικάρδιο, το οπίσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς, το πρόσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς – (διαμπερές τραύμα καρδιάς), το δεύτερο- τρίτο μεσοπλεύριο διάστημα, τα μαλακά μόρια άνωθεν του αριστερού μαστού, χωρίς πύλη εξόδου. Συναφώς αναφέρεται ότι πρόκειται για βολίδα πυροβόλου όπλου, μικρού διαμετρήματος, πιθανόν 22mm. Η πύλη εισόδου δεν ήταν εμφανής. Το φόρεμα της θανούσης φέρει αντίστοιχα στο σημείο πολύ μικρή οπή».

Πήλιο
Το σπίτι του ζευγαριού (Πηγή: Mega)

Η αναφορά των αστυνομικών για το περιστατικό

Σημειώνεται πως διέρρευσε η αναφορά των αστυνομικών κατά τη σύνθεση του Βιβλίου Συμβάντων στην αντίστοιχη υπηρεσία της περιοχής:

«Στην από 24 Ιουλίου 2023 σημαντική αναφορά του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου Μαγνησίας και από την 25 Ιουλίου 2023 πρωινή αναφορά συμβάντων της υπηρεσίας μας, αναφέρθηκε ο αιφνίδιος θάνατος της B.S. γεννηθείσας στις 13 Νοεμβρίου 1964 στο Zeibrucken Γερμανίας, προσωρινής κάτοικου Μηλίνας του Δήμου Πηλίου και συγκεκριμένα ότι αυτή ανευρέθη πεσμένη, χωρίς τις αισθήσεις της, εντός αύλειου χώρου της οικίας που κατοικούσε προσωρινά με τον σύζυγό της B.L. ο οποίος είναι γεννηθείς το 1961 στη Γερμανία με τον οποίο διέμενε στην Ελλάδα.

Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με συνοδό γιατρό του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής όπου διαπίστωσε το θάνατό της, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας. Σε συνέχεια των ανωτέρω, σήμερα 26 Ιουλίου 2023 και περί ώρα 10:30, ενημερώθηκε ο αναπληρωτής διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου από την ιατροδικαστή κυρία Κούση Χρυσαυγη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας για την ιατροδικαστική εξέταση της θανούσης».

Εξοστρακισμός (;)

Οι Αρχές έχουν κάθε λόγο να υποπτεύονται μία σειρά από πρόσωπα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι ώρας. Όμως σε καμία περίπτωση δεν απορρίπτουν ακόμη και το ατύχημα, έναν εξοστρακισμό δηλαδή. Κι αυτό διότι η γωνία του πυροβολισμού είναι ιδιαίτερη, όπως επίσης ιδιαίτερη είναι και η κλήση της αυλής του σπιτιού της άτυχης Sabine στη Μηλίνα.

Το σημείο από το οποίο προήλθε ο πυροβολισμός θα καθορίσει και την πιθανότητα εξοστρακισμού του βλήματος, ένα σενάριο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει αποκλειστεί.

Σημειώνεται πως στο οίκημα δεν έχουν βρεθεί ίχνη παραβίασης ή διάρρηξης, με την έρευνα των Αρχών να επικεντρώνεται στο εξωτερικό σημείο του σπιτιού που βρέθηκε νεκρή η Sabine.

Απαντήσεις αναμένεται να δώσουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια στα οποία έχει σταλεί η σφαίρα και άλλα στοιχεία που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.