Την περασμένη Κυριακή και κατά τη διάρκεια της παράστασης του DaBaby στο Rolling Loud, ο ράπερ έκανε κάποια πολύ υποτιμητικά και σκληρά σχόλια για την LGBTQ κοινότητα και κυρίως για τους ομοφυλόφιλους άνδρες που είχαν μολυνθεί από τον ιό HIV. H συνέχεια δεν ήταν καλύτερη, αφού έκανε ένα live στο Instagram και μεταξύ άλλων είπε πως όσοι μολυνθούν είναι ηλίθιοι, ενώ χαρακτήρισε τους οροθετικούς ως βρώμικους και τελειωμένους.

Την Τρίτη, κι αφού οι αντιδράσεις ήταν έντονες, ο DaBaby έγραψε συγγνώμη στο Twitter, λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Όποιος έχει επηρεαστεί ποτέ  από το AIDS / HIV, έχει το δικαίωμα να αναστατωθεί, αυτό που είπα ήταν σκληρό, παρόλο που δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλω κανέναν. Συγγνώμη».

Η αντίδραση της Dua Lipa, που συνεργάστηκε μαζί του για το τραγούδι Levitating ήταν πολύ συγκεκριμένη και απευθυνόμενη στους θαυμαστές της, έκανε ξεκάθαρη τη θέση της απέναντί του.  «Είμαι σοκαρισμένη και τρομοκρατημένη με τα σχόλια του DaBaby. Δεν τον αναγνωρίζω πραγματικά ως το άτομο με το οποίο συνεργάστηκα. Ξέρω ότι οι θαυμαστές μου γνωρίζουν πώς νιώθω σχετικά με το θέμα και ότι υποστηρίζω την LGTBQ κοινότητα 100%» και πρόσθεσε «πρέπει να συγκεντρωθούμε και να ενωθούμε ώστε να καταπολεμήσουμε το στίγμα και την άγνοια γύρω από τον ιό HIV/AIDS».

Οι θαυμαστές της με τη σειρά τους ζήτησαν να αντικαταστήσει τον DaBaby στο remix του τραγουδιού, το οποίο έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία. 

Τα σχόλια του ράπερ οδήγησαν και στην ακύρωση προγραμματισμού του show, σε νυχτερινό κέντρο στο Miami Beach. 

Φωτογραφία: Getty