Περιεχόμενα
Έξι ημέρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Τέμπη, η ταυτοποίηση των 57 σορών συνεχίζεται και, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (06/03), 55 θύματα έχουν ταυτοποιηθεί. Ένας επιζών του σιδηροδρομικού δυστύχηματος κατήγγειλε πως τρεις ξένοι, δύο Άγγλοι και ένας Ρουμάνος, ήταν στο μοιραίο τρένο. Ακόμα, η τύχη της 23χρονης Εριέττας αγνοείται.
Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανακοίνωση των Αρχών επισημαίνεται: «Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν επισήμως ταυτοποιηθεί 55 θύματα, για τα οποία έχουν εγκαίρως – και με την αρωγή ειδικών – ενημερωθεί οι οικογένειες και έχουν παραδοθεί οι σοροί (51 σοροί) ή έχει δρομολογηθεί η παραλαβή τους από τις οικογένειές τους (4 σοροί). Το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζεται για 2 αγνοούμενους, εκ των οποίων μία δηλωθείσα αγνοούμενη και ένας αγνώστων – προς το παρόν – στοιχείων αγνοούμενος».
Ακόμα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας, «οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε τέσσερα νοσοκομεία είναι 20, εκ των οποίων οι 7 είναι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)». Επισημαίνεται ότι 61 τραυματίες έχουν εξέλθει της νοσηλείας κατά τις προηγούμενες ημέρες.
Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία και την εικόνα από όλους τους εμπλεκόμενους στο έργο συλλογής και αποκατάστασης στο πεδίο του τραγικού δυστυχήματος, έχουν περισυλλεχθεί και μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τα συντρίμμια και τα βαγόνια του τραγικού δυστυχήματος των δύο αμαξοστοιχιών, που περιλάμβανε 24 βαγόνια/μηχανές συνολικού βάρους κοντά στους 2.000 τόνους, ενώ ο χώρος έχει αποκατασταθεί.
«Μετά την παρουσία στο πεδίο, το έργο συντονισμού, υποστήριξης και αρωγής συνεχίζεται, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλους τους υπεύθυνους και αρμόδιους και πάντα με απόλυτο σεβασμό στα θύματα, στις οικογένειες, στους οικείους, καθώς και στην ελληνική κοινωνία» τονίζουν οι Αρχές.
«Ήταν επίσης δύο Άγγλοι και ένας Ρουμάνος στο τρένο»
Μέχρι και τη Δευτέρα (06/03) έχει γίνει γνωστό πως τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ωστόσο, επιβάτης της μοιραίας αξοστοιχίας υποστήριξε πως υπήρχαν και άλλοι επιβάτες, όπως ένα ζευγάρι Άγγλων και ένας Ρουμάνος, τους οποίους δεν έχει αναζητήσει κάποιος έως τώρα.
Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Νεθερίδης, σύντροφος θύματος και επιζών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος είπε στην εκπομπή «Live News» του MEGA: «Ήταν ένα ζευγάρι Άγγλοι, μεγάλης ηλικίας 40 με 50 ετών. Δεν έχει ακουστεί κάτι για αυτούς τους δύο ανθρώπους». Όπως δήλωσε, δίπλα του καθόταν και ένας άνδρας, ρουμανικής υπηκοότητας, ο οποίος δεν έχει αναζητηθεί.
Ακόμα, ο ίδιος σημείωσε: «Νιώθω πολύ άσχημα και δεν ξέρω, είμαι σε μια πολύ περίεργη κατάσταση, απλά δεν έχω λόγια. Θέλω να ευχηθώ σε κάθε άνθρωπο να μην δουν ποτέ τα ματιά του ό,τι είδαν τα δικά μας και να μην νιώσουν ποτέ οι ψυχές τους ό,τι ένιωσαν οι δικές μας».
Αγνοείται η τύχη της 23χρονης Εριέττας
Οι γονείς της 23χρονης Εριέττας, φοιτήτριας της Αρχιτεκτονικής, η οποία ταξίδευε με το μοιραίο τρένο και δεν έχει βρεθεί ακόμη. Επισημαίνεται ότι οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εντοπίσουν τα ίχνη της 23χρονης, ενώ η φοιτήτρια δεν έχει έρθει σε επαφή με τους γονείς της από το βράδυ της Τρίτης (28/02).
H άτυχη φοιτήτρια, δύο λεπτά πριν από τη μοιραία μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων, μιλούσε στο τηλέφωνο με την μητέρα της.
Ταυτοποιήθηκε και ο 33χρονος από το Μπανγκλαντές
Μεταξύ των 57 νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, συγκαταλέγεται και ένας 33χρονος από το Μπανγκλαντές, καθώς η σορός του ταυτοποιήθηκε με τη μέθοδο του DNA.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος Θανάσης Χατζάκος, δείγμα DNA από τον 33χρονο ελήφθη από οδοντόβουρτσα που υπήρχε στο σπίτι του και ταυτοποιήθηκε με βιολογικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τον τόπο του δυστυχήματος. Κατά τον Θανάση Χατζάκο, ο Μοχαμάντ-Εντρίζ Μία εργαζόταν στην Ελλάδα ως μικροπωλητής και είχε μεταβεί στην Αθήνα για τις ανάγκες της δουλειάς του.
Βέβαια, την εξαφάνισή του είχε δηλώσει στις αστυνομικές Αρχές ένας ομοεθνής φίλος του, ο οποίος γνώριζε για το ταξίδι του 33χρονου. Όπως ανέφεραν φίλοι του, ο 33χρονος ζούσε περί τα 10 χρόνια στην Ελλάδα και πουλούσε αξεσουάρ για τα προς το ζην.
Φωτογραφία κειμένου: SOOC | Stringer