Συνομιλίες του σταθμάρχη Λάρισας με συναδέλφους του πριν και μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά και την ανακριτική διαδικασία, επιβεβαιώνοντας το πόσο ακατάλληλος και, άπειρος τελικά, ήταν για την εν λόγω θέση. Αποκαλούσε τη μετωπική σύγκρουση «τράκα», ενώ ακόμα και μετά τις τηλεφωνικές κλήσεις των συναδέλφων του που προσπαθούσαν να καταλάβουν πως είχε συμβεί και δύο αμαξοστοιχίες κινούνταν στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή, ο σταθμάρχης ακουγόταν να βρίσκεται σε μια ελαφριά σύγχυση και να ρίχνει όπως-όπως το πρόβλημα στο… κλειδί.

Για την ακρίβεια, ακούγεται να είναι πολύ βέβαιος για το ότι έστελνε το Intercity62 στην άνοδο, ακόμα κι όταν πληροφορήθηκε από τον ρυθμιστή της κυκλοφορίας πως το μοιραίο τρένο είχε συγκρουστεί με εμπορικό, στην περιοχή του Ευαγγελισμού. Από τα ντοκουμέντα που έδωσε στη δημοσιότητα το Πρώτο Θέμα, ο 59χρονος όταν κατάλαβε περί τίνος πρόκειται, έριχνες τις «ευθύνες» σε πρόβλημα με το κλειδί. «Δεν ξέρω τι γίνεται με τα κλειδιά», ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά στον ρυθμιστή κυκλοφορίας που τον ρωτάει και τον ξαναρωτάει για την επιβατική αμαξοστοιχία.

Λόγω της έλλειψης του συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης του σιδηροδρόμου, ο ρυθμιστής δεν έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί τα τρένα ηλεκτρονικά καθώς κινούνται στο δίκτυο και είναι υποχρεωμένος να δέχεται την ενημέρωση από τους σταθμάρχες.  

Οι συνομιλίες μετά τη φονική σύγκρουση

Στις 23.05 γίνεται το πρώτο τηλεφώνημα μεταξύ σταθμάρχη Λάρισας και Νέων Πόρων, ενημερώνοντας πως διώχνει την αμαξοστοιχία με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Ακολούθως στις 23.24, τη στιγμή της φονικής σύγκρουσης δηλαδή, ο σταθμάρχης ενημερώνεται από την Αθήνα ότι υπάρχει πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση, δίχως να γνωρίζουν τι έχει συμβεί.

Στις 23.41 έχουν ενημερωθεί από την Πυροσβεστική ότι υπάρχει σύγκρουση δύο τρένων. Ο σταθμάρχης της Αθήνας καλεί πάλι αυτόν στη Λάρισα, γνωρίζοντας τι έχει συμβεί, ρωτώντας τον αν έδιωξε το τρένο από την άνοδο. Στις 23.47, ο ρυθμιστής κυκλοφορίας επικοινωνεί και πάλι με τον σταθμάρχη, όπου του λέει το σημείο του δυστυχήματος και τον ξαναρωτάει για τα κλειδιά, με τον σταθμάρχη να του λέει πως είχε πρόβλημα.

Στις 23.57, ο ρυθμιστής ρωτά και πάλι τον σταθμάρχη αν έδιωξε σωστά το τρένο και ο σταθμάρχης Λάρισας επέμεινε για το πρόβλημα που λέει πως είχε με τα κλειδιά. Στις 00.06, η σταθμάρχης των Νέων Πόρων επικοινωνεί με τον σταθμάρχη, ο οποίος έλεγε πως δεν ξέρει τι έχει συμβεί.