Και επίσημα ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στα εργαστήρια της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όλων των δειγμάτων βιολογικού υλικού που είχαν συγκεντρωθεί από τα ειδικά κλιμάκια της πυροσβεστικής, από τον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Συνολικά έφτασαν εγκληματολογικά εργαστήρια περί τα 107 δείγματα από νεκρούς και ανθρώπινα μέλη. 

Προς στιγμήν, ένας νεκρός παραμένει άγνωστος, καθώς δεν τον έχει αναζητήσει κανείς και δεν υπάρχει συγκριτικό δείγμα για την ταυτοποίηση μέσω DNA, ενώ μια γυναίκα αναζητεί ακόμα την κόρη της που επέβαινε στο τρένο, αλλά δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.

Όσον αφορά για το σημείο όπου συνέβη η μετωπική σύγκρουση, το έργο της πυροσβεστικής τελειώνει, αφού όλα τα βαγόνια απομακρύνθηκαν. Απομένει ένας τελευταίος έλεγχος για τυχόν βιολογικό υλικό στο έδαφος.

Δυστύχημα στα Τέμπη: Απολογείται αυτή την ώρα ο σταθμάρχης

Ο σταθμάρχης οδηγήθηκε, χθες, στον ανακριτή, μετά την πρώτη προθεσμία που έλαβε, ζητώντας ακόμα μία για σήμερα. Στις 11 το πρωί, ο 59χρονος οδηγήθηκε ξανά στο ανακριτικό γραφείο, προκειμένου να απολογηθεί για το λάθος που κόστισε τη ζωή σε 57 επιβαίνοντας της αμαξοστοιχίας Intercity με το νούμερο 62, στα Τέμπη.

Αναφορικά με τον δικηγόρο του, η εν λόγω προθεσμία δόθηκε εξαιτίας νέων στοιχείων που υπήρξαν στη δικογραφία και αποτελούν καθοριστικό ρόλο για την πορεία της υπόθεσης. 

«Υπήρχαν στην ανάκριση νέα στοιχεία, για τα οποία δεν είχαμε λάβει γνώση, ήταν πρόσφατα, που μας υποχρέωσαν εξαιτίας της πολύ μεγάλης σοβαρότητάς τους να ζητήσουμε νέα προθεσμία. Η ανάκριση θα ξεκινήσει αύριο. Είναι στοιχεία τα οποία είναι καθοριστικά, έπρεπε τα στοιχεία αυτά να χρησιμοποιηθούν και λόγω αυτών, ήταν απαραίτητη η λήψη προθεσμίας», δήλωσε ο δικηγόρος του.

Υπενθυμίζεται πως ο σταθμάρχης κατηγορείται με βαρύτατες κατηγορίες και του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διατάραξη ασφαλείας των συγκοινωνιών αλλά για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.