Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο ΟΣΕ, την Πέμπτη (02/03), με καθυστέρηση πολλών ωρών, για τους νεκρούς στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ειδικότερα, ο ΟΣΕ επισημαίνει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σε μια στιγμή βαθιάς οδύνης για το χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας είναι δύσκολο κανείς να βρει λόγια. Συλλυπητήρια σε όλους τους γονείς τους συζύγους, τους συγγενείς, τους συντρόφους τους φίλους. Συλλυπητήρια σε όλη την Ελλάδα για την ανείπωτη τραγωδία. Πλέον το ελάχιστο που οφείλουμε, είναι να αποδοθεί πλήρης και απόλυτη δικαιοσύνη. Το πρώτο μέλημα όλων ήταν να διαχειριστούμε το τραγικό συμβάν στο πεδίο».

Στους 57 οι νεκροί

Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, δήλωσε την Πέμπτη (02/03) ότι ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 57 και ότι σήμερα έχουν εντοπισθεί 14 απανθρακωμένες σοροί, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο.

Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε στoν «Real FM 97,8» ότι η ταυτοποίηση δεν είναι έργο των ιατροδικαστών, πρόσθετοντας: «Συνδράμουμε βέβαια, αλλά είναι ευθύνη του εργαστηρίου της εξειδικευμένης ομάδας της Πολιτικής Προστασίας για μαζικές καταστροφές. Έχουμε την πληροφόρηση ότι προχωρά η εργαστηριακή διερεύνηση του DNA. Έχουμε ήδη, μέχρι στιγμής, 14 ολοκληρωμένα αποτελέσματα, τα οποία βρίσκονται στη διαδικασία ταυτοποίησης από το αρμόδιο άτομο».

Διευκρινίζεται ότι ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στα πτώματα που ανέσυρε η Πυροσβεστική. Είναι βέβαιο, όμως, ότι τα θύματα είναι περισσότερα και ο συνολικός αριθμός θα ανακοινωθεί αφού ολοκληρωθεί η έρευνα σε όλα τα βαγόνια και η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης μέσω του DNA από το ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας.

Φωτογραφία κειμένου: Facebook | ΟΣΕ – ΟΣΕ