Μια εκδρομή από την Ελλάδα προς το Βουκουρέστι της Ρουμανίας, έμελλε να αποβεί μοιραία. Το λεωφορείο που μετέφερε 47 Έλληνες τουρίστες, προσέκρουσε σε μπάρα που προειδοποιούσε για συγκεκριμένο ύψος, με αποτέλεσμα να πεθάνει ένας άνδρας από τη Λάρισα και να τραυματιστούν 23, εκ των οποίων οι 3 σοβαρά.

Για το δυστύχημα, ερευνάται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε σύγχυση λόγω του GPS και ο οδηγός να ακολούθησε λάθος διαδρομή, ενώ σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ υποβλήθηκε σε τεστ για αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών ουσιών που βγήκαν αρνητικά. Υπάρχουν αναφορές ότι φέρεται να πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα λίγο πριν από τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η γραμματέας Επικοινωνίας της πρεσβείας στο Βουκουρέστι, Ελένη Κωστούλα, δήλωσε ότι 16 από τους 23 συνολικά τραυματίες βρίσκονται στο νοσοκομείο, ενώ μία εξ αυτών έχει πέσει σε κώμα. Στο νοσοκομείο βρίσκονται και δύο έφηβοι, καλά στην υγεία τους, που συνοδεύουν τον τραυματισμένο πατέρα τους.

Ταυτόχρονα, η Ελένη Κωστούλα διέψευσε τις πληροφορίες που έκαναν λόγο πως ο άνδρας που έχασε τη ζωή του, είχε πάθει ανακοπή και ξεκαθάρισε ότι ανασύρθηκε νεκρός με χτυπήματα στο κεφάλι.

Το χρονικό του τροχαίου δυστυχήματος

Το λεωφορείο ξεκίνησε τη διαδρομή για το ταξίδι από το Βόλο, ενώ το τουριστικό γραφείο που τη διοργάνωσε, έχει έδρα στη Λάρισα. 6 άνθρωποι επιβιβάστηκαν στο Βόλο, 24 από τη Λάρισα και 17 από τη Θεσσαλονίκη. Συνολικά, μαζί με τον οδηγό, επέβαιναν 48 άτομα.

Δυστυχώς, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά, καθώς το λεωφορείο που εκείνη τη στιγμή έβγαινε από υπόγεια διάβαση, προσέκρουσε σε πινακίδα που είχε σήμανση ύψους, μέσα στο Βουκουρέστι. Η οροφή του λεωφορείο έγινε μια άμορφη μάζα, ενώ τα παράθυρα έσπασαν από την πρόσκρουση.

Ο οδηγός που ενεπλάκη στο δυστύχημα ήταν αναπληρωματικός, καθώς το συγκεκριμένο δρομολόγιο επρόκειτο να το κάνει άλλος, από το Βόλο. Ο εν λόγω άνδρας, μιλώντας στο TheNewspaper, ανέφερε πως χρειάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι του με το μοιραίο λεωφορείο, λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση. Μία… τυρόπιτα έγινε αιτία να πάθει τροφική δηλητηρίαση κι έτσι ο άλλος οδηγός πήρε τη θέση του.

Διαβάστε ακόμη: Εύα Καϊλή: Πρώτο επισκεπτήριο στις φυλακές του Χάρεν από τον πατέρα της (βίντεο)

Ρουμανία: «Δεν μας ενημερώνουν», λέει η αδερφή του νεκρού

«Ο αδελφός μου “έφυγε”. Θέλουμε να μάθουμε σε τι κατάσταση είναι η νύφη μου, αν είναι καλά για να επιστρέψει, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να έρθει στην Ελλάδα η σορός του αδελφού μου. Μας είπαν ότι θέλει πέντε με έξι ημέρες, για να έρθει στην Ελλάδα η σορός» είπε στον ΣΚΑΙ η αδερφή του αδικοχαμένου.

Όπως ανέφερε, το υπουργείο Εξωτερικών επικοινώνησε με την ανιψιά της και την ενημέρωσε πως ο πατέρας της είναι νεκρός.

«Μίλησα και με τη νύφη μου και δεν γνώριζε πού ήταν ο άνδρας της. Από κει και πέρα ζούμε ένα δράμα, δεν πήρε κανείς τηλέφωνο, ούτε το ταξιδιωτικό γραφείο, ούτε ο δήμος Λάρισας. Θέλω να βοηθήσουν τα παιδιά που έχασαν τον πατέρα τους, να στείλουν ψυχολόγο, να βοηθήσουν τη μητέρα μου που έχασε τον γιο της», σημείωσε.  Η αδελφή του 53χρονου ανέφερε ακόμη ότι η νύφη της έχει ράμματα στο κεφάλι και σπασμένα πλευρά. «Η νύφη μου ζει από θαύμα, θα θρηνούσα και τη νύφη μου» είπε χαρακτηριστικά.






Ο Δένδιας επικοινώνησε με συγγενείς των τραυματιών στο Βουκουρέστι

Με την γνωστοποίηση του τραγικού δυστυχήματος του ελληνικού τουριστικού λεωφορείου στο Βουκουρέστι, ο Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε με την Πρέσβη της Ελλάδας στη Ρουμανία, Σοφία Γραμματά.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από την ελληνική Πρεσβεία να συνδράμει τους επιβαίνοντες και να παραμείνει στο πλευρό των Ελλήνων τραυματιών και των οικείων τους για όσο διάστημα αυτό απαιτηθεί.

Επιπλέον, ο Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με συγγενείς των τραυματιών, όπου τους μετέφερε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση και την διαβεβαίωσή του πως η ελληνική Πρεσβεία θα τους συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο. Επανέλαβε την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια ζωής Έλληνα πολίτη.

Ρουμανία: «Καρμανιόλα» η υπόγεια διάβαση

Πάντως, οι αρχές στο Βουκουρέστι δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωπες με ατυχήματα στο συγκεκριμένο σημείο. Η υπόγεια διάβαση Pasajul Unirii, που εγκαινιάστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου και από τότε έχουν καταγραφεία 7 τροχαία ατυχήματα.

Το πρώτο σημειώθηκε τέσσερις μόλις ημέρες μετά τα εγκαίνια, όταν ένας Τούρκος οδηγός φορτηγού προσέκρουσε στην μπάρα. Η καμπίνα καταστράφηκε, όπως συνέβη και με το λεωφορείο από την Ελλάδα, αλλά βγήκε χωρίς να τραυματιστεί.