Συνελήφθη ο δράστης που ευθύνεται για τον εμπρησμό στo Real Group, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ειδικότερα, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Ακόμα μία εγκληματική πράξη εξιχνιάστηκε. Μετά από οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, συνελήφθη σήμερα ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης στα γραφεία της real news. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη οι δράστες κάθε εγκληματικής δράσης».

Η επιχείρηση στα προσφυγικά

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα προσφυγικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Τρίτης, προκειμένου να εντοπιστεί άτομο που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και φέρεται εμπλεκόμενος σε εμπρησμούς οχημάτων.

Το άτομο μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια, ωστόσο αργότερα ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε πως πρόκειται για τον δράστη της επίθεσης στο Real Group, η οποία έγινε στις 13 Ιουλίου, ξημερώματα Τετάρτης.

Διαβάστε ακόμη: Airbnb: Στα «χαρακώματα» κυβέρνηση και ιδιοκτήτες βραχυχρόνιας μίσθωσης – Αντιδράσεις για το ρυθμιστικό πλαίσιο που εξετάζεται

Οι δράστες προσέγγισαν στο σημείο από την οδό Παρνασσού, βγήκαν μπροστά στο κτίριο και στη συνέχεια ανέβηκαν τις σκάλες που οδηγούν στην είσοδο, όπου τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελούνταν από τρία γκαζάκια και ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό.

Οι Αρχές από την αρχή είχαν εκτιμήσει πως πρόκειται για επίθεση από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Τότε μάλιστα είχε παρατηρηθεί μπαράζ επιθέσεων για τον «τοξοβόλο του Συντάγματος».