Συγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων και των αγνοουμένων από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, όπως η περίπτωση ενός 54χρονου αστυνομικού που επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία με τον 15χρονο γιο του, οι οποίοι είναι και οι δύο νεκροί.

Ο μεγάλος γιος της οικογένειας, Δημήτρης, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και αυτό που ζήτησε είναι« ο πατέρας και ο αδελφός μου να μην χαθούν άσκοπα και κάτι καλό να βγει από αυτή την τραγωδία. Θέλω να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Να σταματήσουμε να αδιαφορούμε για την ανθρώπινη ζωή. Να σταματήσουμε να ρίχνουμε ευθύνες σε ανθρώπους, που όντως έχουν, αλλά δεν είναι οι μόνοι», είπε.

Είχε χάσει και τη μητέρα του πριν από πέντε χρόνια

Το δράμα του 28χρονου Δημήτρη είχε ξεκινήσει πριν από μια πενταετία, όταν και έχασε τη μητέρα του, η οποία πάλεψε με τον καρκίνο. Τότε, ο πατέρας του αφοσιώθηκε στα τρία παιδιά του, ενώ πριν από λίγο καιρό που συνταξιοδοτήθηκε είχε όλο τον χρόνο μπροστά του για να τον περάσει με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Την Τρίτη επέστρεφαν με τον 15χρονο γιο του από την Αθήνα, όπου είχε πάει για να δει την εγγονή του, κόρη του μεγάλου του γιου.

«Μου έδινε δύναμη η μητέρα μου, τώρα θα μου δίνουν και ο πατέρας και ο αδελφός μου. Τα τελευταία του λόγια ήταν “τα λέμε το Πάσχα”. Τους αγκάλιασα κι έφυγαν», είπε ο 28χρονος στις «Αλήθειες με τη Ζήνα» και ξέσπασε σε κλάματα.

Ο αποχαιρετισμός των συναδέλφων του πατέρα

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με ανάρτησή της στα social media, τον αποχαιρέτησε με θερμά λόγια. «Καλό παράδεισο στον συνάδελφο μας (ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πριν λίγο καιρό) Μ. Ε. και στον 15 χρόνο υιό του οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στο δυστύχημα των Τεμπών. Ο Βαγγέλης υπήρξε ένας εξαιρετικός αστυνομικός, συνάδελφος, πατέρας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του. Θέλουμε να ευχηθούμε στα αλλά δυο παιδιά του (όπου ο υιός του μάλιστα σήμερα συγκλόνισε το πανελλήνιο με τις δηλώσεις του και την δύναμη ψυχής του) υπομονή και δύναμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάνε και δεσμευόμαστε ότι η αστυνομική οικογένεια θα είναι δίπλα τους όποτε και αν απαιτηθεί».