Εάν δεν έχετε ακούσει για το θρυλικό techno-club του Βερολίνου Berghain, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι ότι έχει τον πιο αυστηρό πορτιέρη στον κόσμο. Ο καθένας από εμάς μπορεί να «φάει πόρτα» σε αυτό, όποιος και εάν είναι, όσο γνωστός και εάν είναι, όσες διασυνδέσεις και να έχει. Ένας από αυτούς φαίνεται να είναι και ο πιο πλούσιος άνδρας του πλανήτη, ο Elon Musk.

Μπορεί ο Musk να είναι ασύλληπτα πλούσιος και αρκετά δημοφιλής – στο Twitter ακολουθείται από 80 εκατομμύρια χρήστες, περισσότερο και από τον Lebron James, αλλά ούτε αυτό δεν του εγγυάται την είσοδό του στο πιο εξεζητημένο night club του κόσμου. Εκτός από τις επιχειρηματικές του δράσεις, είναι ταυτόχρονα ευαγγελιστής των κρυπτονομισμάτων και όσοι ασχολούνται παρακολουθούν την δραστηριότητά του. Τέλος, είναι και δημόσιο πρόσωπο, με τις ερωτικές του σχέσεις να απασχολούν τον Τύπο και έχει παρουσιάσει ακόμη και το Saturday Night Live. Χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις;

Και όμως, ο 51χρονος Musk, ο οποίος βρέθηκε στο Βερολίνο για event της Tesla, δεν μπήκε στο Berghain. 

Τι συνέβη, όμως;

Αφού άρχισε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η φήμη ότι ο πιο αυστηρός πορτιέρης στον κόσμο αρνήθηκε την είσοδο ακόμη και στον Elon Musk, ο CEO της Tesla κατέφυγε στο Twitter για να διευκρινίσει τι ακριβώς έγινε.

«Είχαν γράψει ΕΙΡΗΝΗ στον τοίχο του Berghain. Αρνήθηκα να μπω».

Λίγες ώρες μετά έκανε και άλλα Tweets για να εξηγήσει τι εννοεί πίσω από αυτήν την αινιγματική ανάρτηση.

«Ειρήνη. Ειρήνη; Την μισώ αυτήν την λέξη. Αυτοί που νοιάζονται πραγματικά για την ειρήνη (ανάμεσά τους θέλω να πιστεύω πως είμαι και εγώ) δεν χρειαζόμαστε να ακούμε αυτήν την λέξη. Όσο για αυτούς που δεν νοιάζονται για την ειρήνη; Λοιπόν…» εξήγησε ο μεγαλομέτοχος του Twitter.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες έσπευσαν να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς του Musk. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που ήταν εκείνη την ώρα στο club, στην πραγματικότητα ο πορτιέρης ήταν που αρνήθηκε την είσοδο στον 51χρονο. 

«Έχω μιλήσει με αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος είδε με τα μάτια του να αρνούνται την είσοδο στον Musk στο Berghain, αντιθέτως με όσα υποστηρίζει ο ίδιος στο Twitter» έγραψε ο δημοσιογράφος του Bloomberg News, William Turton στο Twitter.

«Ο λόγος που αγαπώ clubs σαν το Berghain είναι ακριβώς αυτός. Δεν υπάρχει κοινωνική ιεραρχία. Μπορείς να είσαι ακόμη και ο Elon Musk και να τρως πόρτα» έγραψε άλλος χρήστης του Twitter.

«Φίλε, ποιος πιστεύει δηλαδή ότι ο Musk έφτασε μέχρι την πόρτα του Berghain, είδε την λέξη ‘ειρήνη’ γραμμένη στον τοίχο και έκανε μεταβολή για να φύγει; Έλα τώρα, δεν γίνεται να το πιστεύετε» έγραψε άλλος.

Berghain

To θρυλικό techno club Berghain στο Βερολίνο. (Photo by Maja Hitij/Getty Images)

Ποιος είναι ο τόσο αυστηρός πορτιέρης του Berghain, που δεν άφησε ούτε τον Elon Musk να μπει;

Ο Sven Marquardt, ο πορτιέρης του Berghain δεν είναι κάποιο τυχαίο άτομο. Έχει ρίξει πόρτες σε εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες άτομα ανά τα χρόνια που εργάζεται στο εμβληματικό techno club. Δεν θα ήταν υπερβολή να τον χαρακτηρίσουμε τον πιο διάσημο πορτιέρη του κόσμου.

Τα κριτήριά του για να σε αφήσει να μπεις; Άγνωστα! Δεν τα μαρτυράει, ώστε να μπορεί να διατηρήσει την επιλογή του να μπαίνουν μόνο έγκριτα άτομα, ατόφια.

«Έχω αφήσει ιστορία ως ο πορτιέρης που απορρίπτει. Στην πραγματικότητα όμως, ο λόγος που απορρίπτω τόσα άτομα από το να μπουν στο club είναι για να διατηρήσουμε όσο καλύτερο γίνεται τον χώρο μέσα, με άτομα χαρούμενα που νιώθουν καλά παρά τους ξένους που τους περιτριγυρίζουν» είχε πει ο 60χρονος σε συνέντευξή του το 2020.

Τις καθημερινές, όταν το club είναι κλειστό, εργάζεται ως φωτογράφος.

Berghain

O φωτογράφος και θρυλικός πορτιέρης του Techno Club Berghain, Sven Marquardt (Photo by Emmanuele Contini/NurPhoto via Getty Images)

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Elon Musk: Το απίστευτο τροχαίο με την McLaren F1 που παραλίγο να του κοστίσει την ζωή το 2000

Elon Musk: Αγόρασε 9,2% του Twitter – Είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος στην εταιρεία

Elon Musk: Σκέφτεται να ανοίξει δική του πλατφόρμα βασισμένη στην «ελευθερία του λόγου»