Ο περιφεριάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, έδωσε σήμερα τη δική του απάντηση, μετά τον τεράστιο σάλο που προκάλεσαν οι εικόνες ντροπής με πεταμένα ρούχα που προορίζονται για την Τουρκία.

Τα ρούχα συγκεντρώθηκαν ως ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας και όπως αποκάλυψαν οι φωτογραφίες του κινηματογραφιστή και φωτογράφου Γιώργου Μουτάφη, είναι πεταμένα στον χώρο που τα έχει συγκεντρώσει η περιφέρεια Αττικής.

Ο Γιώργος Πατούλης έδωσε την δική του απάντηση για τις φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη “Καλημέρα Ελλάδα”. Υποστήριξε μεταξύ άλλων, πως αυτή η εικόνα αδικεί τη συνολική προσπάθεια που γίνεται καθώς η Περιφέρεια έχει στείλει 100 φορτιγά ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές.

«Αυτά ήταν τα υπολείμματα κάποιων σκισμένων και ακάθαρτων ρούχων, διότι μέσα στους χιλιάδες τόνους προσπάθειας υπήρχαν οι διαδικασίες της διαλογής και της κατηγοριοποίησης και αυτά είχαν μείνει τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής για να φύγουν με την ανακύκλωση» είπε ο κ. Πατούλης.

«Έρχονταν και έρχονται από τους δήμους εκατοντάδες τόνοι υλικά, εκ των οποίων αρκετά θα έπρεπε να αφαιρεθούν. Αυτό ήταν ένα κομμάτι, για να φύγει το κονβόι, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, έμεινε από κουρασμένους εθελοντές, για λίγες ώρες μέχρι να έρθει η ανακύκλωση να τα πάρει. Είναι ρούχα, φθαρμένα και λερωμένα, δεν έχουν χρησιμότητα, καθώς δεν μπορεί να στείλει κάποιος άχρηστα πράγματα για ανθρωπιστική βοήθεια» κατέληξε.