Τον Απρίλιο του 2022 μία νέα εξέλιξη σχετικά με την υπόθεση της 3χρονης Μαντλίν Μακάν, που εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου 2007 ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά της στην Πορτογαλία, είχε απασχολήσει τη διεθνή επικαιρότητα. Ήταν, μάλιστα, αρκετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επίλογο σε αυτή την ιστορία που «ταξίδεψε» σε όλο τον μιντιακό πλανήτη και έγινε μέχρι και ντοκιμαντέρ στο Netflix.

Η είδηση περί υπόπτου, ονόματι Κρίστιαν Μπρύκνερ, είχε ταράξει την επικαιρότητα, μιας και ήταν η πρώτη φορά που υπήρχε σοβαρή πιθανότητα να επιλυθεί η εξαφάνιση. Μάλιστα, είχε τον χαρακτηρισμό «arguido», που σημαίνει «επίσημος ύποπτος». Σημειώνεται πως το 2007, οι υποψίες είχαν πέσει πάνω στους γονείς της Μαντλίν, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που θεωρήθηκαν ύποπτοι.

Το σενάριο του υπόπτου δεν προχώρησε ή τουλάχιστον δεν υπήρχαν αναφορές για το τι μέλλει γενέσθαι, ωστόσο τώρα τα πράγματα παίρνουν μια άλλη τροπή. Ειδικότερα, μία κοπέλα από την Πολωνία ισχυρίζεται πως είναι η Μαντλίν και προτίθεται να κάνει μέχρι και τεστ DNA για να το αποδείξει.

Η Τζούλια Βέντελ δημιούργησε στο Instagram τον λογαριασμό @iammadeleinemcann, εξηγώντας αρχικά ότι ξεκίνησαν να την τρώνε οι σκέψεις για το αν είναι η εξαφανισμένη Μαντλίν μερικούς μήνες πριν.

Αναφορικά με το δημοσίευμα της mirror.co.uk, η Βέντελ έχει μία φακίδα στο πόδι της και μία κηλίδα στο μάτι της, στα ίδια σημεία που έχει και η Μαντλίν. Είναι 21 ετών αλλά θεωρεί πως η ηλικία της μπορεί να είναι και λάθος, μιας και η Μαντλίν γεννήθηκε τον Μάιο του 2023, που σημαίνει πως είναι 19 ετών σήμερα.

Το γεγονός ότι η σορός της Μαντλίν δεν έχει εντοπιστεί ακόμα αποτελεί ορμητήριο για τις έρευνες των αρχών και προφανώς μία τέτοια εξέλιξη είναι σημαντική.

Οι χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα ενστερνίζονται την θεωρία της Βέντελ

Ήταν αναμενόμενο οι χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα να ασχοληθούν και με το παραπάνω με αυτή τη θεωρία. Είναι λάτρεις των συνωμοσιών, άλλωστε. Πολλοί επιδόθηκαν, δε, σε πειστήρια, προκειμένου εξίσου να αποδείξουν πως η Βέντελ είναι η Μαντλίν. Ανάμεσά τους και η ίδια, η οποία συνέκρινε τις φωτογραφίες της με αυτές της Μαντλίν ως «απόδειξη» ότι είναι το ίδιο πρόσωπο.

Η κοπέλα σημειώνει ότι οι γονείς της Μαντλίν την πρότειναν να κάνουν τεστ DNA ενώ η ίδια ελπίζει να έρθει σε άμεση επαφή μαζί τους τις επόμενες ημέρες. «Μίλησα με κάποιον από την οικογένεια της Μαντλίν και θα έχω τη δυνατότητα να μιλήσω και με τους γονείς της αύριο για να γίνει το τεστ DNA σύντομα», έγραψε στο instagram.

Μια πηγή που πρόσκειται στην οικογένεια της Μαντλίν, είπε χθες στην Daily Star Sunday: «Η οικογένεια δεν ρισκάρει, είναι πρόθυμη να εξετάσει παρόμοιες αναφορές. Το κορίτσι μοιάζει πράγματι. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σε αυτό. Αν αυτό που λέει είναι αλήθεια, υπάρχει κάθε πιθανότητα να είναι αυτή».

Στο προφίλ της στο Instagram, που έχει πλέον πάνω από 200.000 ακόλουθους, αναφέρει: «Νομίζω ότι μπορεί να είμαι η Μαντλίν. Χρειάζομαι τεστ DNA. Αστυνομικοί ερευνητές από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Πολωνία προσπαθούν να με αγνοήσουν. Θα πω την ιστορία μου σε αναρτήσεις εδώ. Βοηθήστε με».

«Βροχή» έπεσαν οι ερωτήσεις χρηστών του Instagram με τη γυναίκα να απαντά πως δεν θυμάται ότι την απήγαγαν όταν ήταν μικρή αλλά ούτε και περισσότερες λεπτομέρειες από την παιδική της ηλικία.