Εκδίδεται στην Ελλάδα από την Τουρκία ο πατέρας του μηχανοδηγού που έχασε τη ζωή του στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ύστερα από επικοινωνία του Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Σουλεϊμάν Σοιλού.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου οδηγού εξέτιε ποινή σε τουρκική φυλακή και επρόκειτο να αποφυλακιστεί το Πάσχα. Συγκεκριμένα η οικογένειά του, ζήτησε την παρέμβαση της πολιτείας ώστε ο πατέρας να μπορέσει να παραβρεθεί στην κηδεία του παιδιού του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κρατούμενος έχει υποβάλει αίτημα στο σωφρονιστικό ίδρυμα να λάβει άδεια, ώστε να παραστεί στην κηδεία και η οικογένειά του ζητούσε την συνδρομή του Ελληνικού Προξενείου στην Αδριανούπολη, προκειμένου να δοθεί άδεια, για ανθρωπιστικούς λόγους, στον εν λόγω κρατούμενο για να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του συγγενικού του προσώπου.

Συγγενείς θυμάτων αμφισβητούν τις εξετάσεις DNA

Συγγενείς κάποιων εκ των θυμάτων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, κατήγγειλαν μέσω του δικηγόρου τους ότι ενδέχεται να παρέλαβαν άλλες σορούς και ζητάνε νέα εξέταση DNA. Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος κάποιων εκ των οικογενειών των θυμάτων, τόνισε μιλώντας στο MEGA ότι συγγενείς που παρέλαβαν τα κλειστά φέρετρα από τις αρχές, αμφισβητούν τις εξετάσεις και ζητούν εκ νέου εξέταση DNA. Μάλιστα ανέφερε ότι πέντε οικογένειες δεν έχουν προχωρήσει σε ταφή των ανθρώπων τους, καθώς θέλουν να επιβεβαιώσουν πως οι σοροί που έλαβαν ανήκουν όντως στα δικά τους πρόσωπα.