Αν κάτι μας ταλανίζει όλους και μας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, κάποια από τα οποία θα τα συναντήσουμε μπροστά μας στο μέλλον, αυτό είναι το άγχος. Μεγαλώνοντας, είναι συνοδοιπόρος μας, δυστυχώς. Είναι πραγματικά πολλά εκείνα που μας στρεσάρουν σε υπερβολικό βαθμό, με την καραντίνα να το μεγαλώνει μέσα μας ακόμα περισσότερο. Η καταπολέμηση του δεν είναι απλή υπόθεση, χρειάζεται προσπάθεια για να φτάσουμε σε ένα σημείο να μην μας καταβάλλει και χρόνο. Πολύς χρόνος.

Αντίστοιχα, υπάρχει και μία πόλη όπου το άγχος στους κατοίκους της είναι μάλλον άγνωστη λέξη. Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε για το ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη πόλη για να ζήσει κανείς, το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων για πολλούς λόγους.

Για να πραγματοποιηθεί αυτή η μελέτη, μπήκαν στο μικροσκόπιο σημαντικοί παράγοντες της καθημερινότητας, όπως η πολιτική, η οικονομία και η ανεργία, η υγεία, το περιβάλλον και η επαφή με τη φύση γενικότερα, η οποία συμβάλλει στην ευημερία.

Το αποτέλεσμα της μελέτης ανέδειξε λοιπόν το Ρέικιαβικ με 100 βαθμούς, ακολουθούμενο από άλλες πόλεις με βαθμολογία μεγαλύτερη ή ίση με 90, όπως η Βέρνη, η Ελβετία, το Ουέλινγκτον, το Όσλο, το Ελσίνκι, η Κοπεγχάγη, το Ανόβερο και το Ίνσμπρουγκ. Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει, η Αθήνα βρίσκεται στην 58η θέση, ξεπερνώντας ωστόσο Παρίσι και Λονδίνο.

Φωτογραφία: Unsplash