Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Καλλιθέα, το Σάββατο, ανέφερε πως «το κλίμα μυρίζει εκλογές» τονίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία θα βγει πρώτη και αυτοδύναμη. Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τον προεκλογικό της αγώνα, με μια σειρά μέτρων που στοχεύουν στην ενίσχυση των εισοδημάτων.

Ένα θέμα που απασχολεί όλους τους πολίτες, είναι η ακρίβεια κι αυτό είναι κάτι που θα κρίνει και το αποτέλεσμα των εκλογών, το 2023. Ως επικρατέστερο σενάριο για το πότε θα διεξαχθούν, τα στελέχη εμφανίζονται θετικά στο ενδεχόμενο να λάβουν χώρα το πρώτο δίμηνο της επόμενης χρονιάς.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αρνητικός σε αυτό το σενάριο και είναι πιο «ζεστός» για ημερομηνίες εντός του Μαρτίου και του Απριλίου. Παρόλα αυτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του και προς το παρόν δεν έχει αποφασίσει ποια θα είναι η ακριβής ημερομηνία.

Διαβάστε ακόμη: Φρίκη με καταγγελίες για δομή ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη: «Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου το παιδί μου» δηλώνει μάνα

Όσον αφορά τα «όπλα» της κυβέρνησης για τις επόμενες εκλογές, περιλαμβάνονται το έκτακτο επίδομα που θα πάρουν πριν τα Χριστούγεννα περίπου 2,5 εκατ. δικαιούχοι, οι αυξήσεις ύψους 7,75% στις συντάξεις, και η αύξηση του κατώτατου μισθού την 1η Μαΐου.

Σημειώνεται πως αύξηση θα δουν οι γιατροί του ΕΣΥ και οι ένστολοι, ενώ θα συνεχιστούν και οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

Πάντως, το σημαντικό ζητούμενο της κυβέρνησης είναι η ανάγκη σταθερότητας και ασφάλειας των πολιτών, σε μια περίοδο που οι διεθνείς κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου πως οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι και αβέβαιοι, γι’αυτό και θα πρέπει να υπάρξουν ρεαλιστικές πολιτικές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση τους.