Ένα νέο επεισόδιο στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ σημειώθηκε χθες με πρωταγωνίστρια την πρόεδρο του τμήματος Φιλοσοφίας, Βάνα Νικολαΐδου. Ομάδα φοιτητών επιχείρησε να εμποδίσει την καθηγήτρια να κάνει το μάθημά της. Τότε, ένας εκ των φοιτητών πήρε τον λόγο και υπερασπίστηκε το δικαίωμα της κας Νικολαΐδου να κάνει τη δουλειά της.

«Η κα Νικολαΐδου έχει δικαίωμα να μπει στο μάθημά της και να ασκήσει τα ακαδημαϊκά της καθήκοντα. Αυτό σημαίνει ελευθερία της έκφρασης στο ελληνικό πανεπιστήμιο, αυτό σημαίνει άσυλο ιδεών» ακούγεται να λέει ο φοιτητής.

@dap_ndfk Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είμαστε και θα είμαστε εδώ, για να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου. Σήμερα στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ, η Δημοκρατία νίκησε. #fyp #fy #foryourpage #viralvideo #trending #tiktokgreece #dapndfk #δαπ #πανεπιστημιο ♬ original sound – dap_ndfk

Το βίντεο με το εν λόγω επεισόδιο δημοσίευσε στο TikTok η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, με τα μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ να κάνουν λόγο για «νίκη της Δημοκρατίας στη Φιλοσοφική».

Υπενθυμίζεται ότι το η διαμάχη καθηγήτριας και αριστερών, ως επί το πλείστον, παρατάξεων ξεκίνησε μετά την αναδημοσίευση από την πλευρά της κυρίας Νικολαΐδου σχολίου που αφορούσε τις πολιτικές πεποιθήσεις των ανθρώπων που διαδήλωσαν για το τραγικό σιδηροσδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Εξάλλου, προχθές ο πρωθυπουργός επικοινώνησε μαζί της εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στο ακραίο bullying που δέχεται από μικρή μερίδα φοιτητών.