Νέα μεγάλη έκρηξη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου, σε συνέχεια εκρήξεων νωρίτερα σε αποθήκη πυρομαχικών.

Πλέον εκφράζονται φόβοι για νέο μεγάλο ωστικό κύμα. Η Αστυνομία έχει δώσει εντολή για άμεση εκκένωση της περιοχής.

Με μήνυμα του 112, οι κάτοικοι στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου καλούνται να εκκενώσουν την περιοχή των εκρήξεων, Καραμπά Αγχιάλου, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, τόνισε ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες, τη στιγμή που ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ακραίος. Όπως δήλωσε, εκδόθηκαν πέντε μηνύματα για την εκκένωση 12 οικισμών στη Μαγνησία.

«Δεν μπόρεσαν οι δυνάμεις να ανακόψουν την τεράστια δυναμική της φωτιάς. Οι πάντες συμβάλλουν στην άμεση και ασφαλή απομάκρυνση του πληθυσμού» υπογράμμισε, δε, για το ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο στη Νέα Αγχίαλο.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κόσμος έφυγε άρον-άρον από Μικροθήβες και Νέα Αγχίαλο, κατευθυνόμενος προς Αλμυρό, ενώ πολλοί εγκατέλειψαν την περιοχή από τη θάλασσα. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες με μητέρες να έχουν πάρει στην αγκαλιά τα μωρά τους και να επιβιβάζονται σε σκάφη ιδιωτών, ενώ κάποιοι άλλοι μετέφεραν στην αγκαλιά τα κατοικίδιά τους.

Απεγκλωβίστηκαν 133 άνθρωποι

Σύμφωνα με το Λιμενικό, συνολικά έχουν απεγκλωβιστεί 133 άνθρωποι από ιδιωτικά σκάφη και με τη συνδρομή τριών πλωτών του Λιμενικού, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Βόλου.

Σε μια νέα εξέλιξη, για προληπτικούς λόγους μετακινείται αριθμός αεροσκαφών F-16 από την αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου προς άλλη αεροπορική βάση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αριθμού αεροσκαφών με προορισμό αλλά αεροδρόμια στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια των μέσων και του αεροδρομίου. Eπισημαίνεται ότι πρόκειται για μια τυποποιημένη διαδικασία βάσει πρωτοκόλλου για προληπτικούς λόγους. Η φωτιά βρίσκεται μακρυά από το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

«Κάνω έκκληση στον κόσμο να εκκενώσει την ευρύτερη περιοχή. Προέχει η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή και μετά οι περιουσίες», επισήμανε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

εκρήξεις

Μεταφέρονται στο Βόλο οι κάτοικοι

Υπενθυμίζεται πως οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου, μετά τις αλλεπάλληλες εκρήξεις που ακούστηκαν από αποθήκες πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης, έχουν εκκενώσει την περιοχή. Στον οικισμό έσπευσαν πολλά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, για προληπτικούς λόγους και για να συνεισφέρουν στη μεταφορά κατοίκων της Νέας Αγχιάλου προς Βόλο. Το Νοσοκομείο Βόλου είναι σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που κάποιος πολίτης χρειαστεί βοήθεια.

Στην αποθήκη που σημειώθηκε η έκρηξη, μετέβη κλιμάκιο της 111 Πτέρυγας Μάχης για να ελέγξει την κατάσταση που επικρατεί.

εκρήξεις
εκρήξεις

Στο Λιμάνι της Νέας Αγχιάλου έσπευσαν πολλά σκάφη, μερικά εκ των οποίων προορίζονταν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας. Επιπρόσθετα, σκάφη έστειλε και το λιμενικό, στα οποία επιβιβάζονται αυτή την ώρα οι κάτοικοι, για να μεταφερθούν στον Βόλο.

εκρήξεις
εκρήξεις
Νέα Αγχίαλος
εκρήξεις

Δείτε τη στιγμή που το συνεργείο της ΕΡΤ καταγράφει τις ισχυρές εκρήξεις

Αλλεπάλληλα μηνύματα του 112 για εκκένωση 9 περιοχών στον Βόλο

Διαδοχικά μηνύματα του 112 δέχτηκαν οι κάτοικοι εννιά περιοχών του δήμου Βόλου λόγω των αναζωπυρώσεων που έχουν σημειωθεί σε σημεία στην ευρύτερη περιοχή.

εκρήξεις

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι εκκενώσεις γίνονται προληπτικά εξαιτίας της έντασης των ανέμων που αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο.

εκρήξεις

Ειδικότερα οι κάτοικοι των περιοχών Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιο Γεώργιο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

εκρήξεις

Παράλληλα οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλμυρό.

Ακόμη, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής Καστράκι προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Μικροθήβες Βόλου.