Μια νέα έκταση παίρνει η έκρηξη στη Λεωφόρο Συγγρού, αφού οι έρευνες για την αιτία που την προκάλεσε συνεχίζονται από τις αρχές. Υπενθυμίζεται πως η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί σαν σενάριο.

Είναι μάλιστα γεγονός πως αν χθες δεν είχε κηρυχθεί αργία, εξαιτίας της κακοκαιρίας, τότε θα θρηνούσαμε δεκάδες νεκρούς. Αυτό δήλωσε και η αστυνομία, η οποία είπε πως «γλιτώσαμε από θαύμα», για μια τέτοια ισχύος έκρηξη.

Ανατροπή στις έρευνες

Για τις έρευνες έχουν διοριστεί δύο πραγματογνώμονες, προκειμένου να εντοπίσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα λύσει την υπόθεση. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, τα μέχρι τώρα δεδομένα ανατρέπονται, αφού τελικά δεν υπάρχει παροχή φυσικού αερίου. Που ήταν και η αρχική αιτία.

Το ωστικό κύμα από την έκρηξη στο διαμέρισμα του κτιρίου 3 προκάλεσε διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7. Οι τεχνικοί της Εταιρείας εκτιμούν ότι η έκρηξη στον αριθμό 3 προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας που έμενε στον ημιόροφο.

Στην κατάθεσή του, ο 78χρονος θυμήθηκε πως από το προηγούμενο βράδυ υπήρχε μια έντονη οσμή αερίου στο διαμέρισμα αλλά δεν έδωσε σημασία. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτό που δεν θυμάται είναι αν η έκρηξη σημειώθηκε από τον σπινθήρα που προκλήθηκε ανοίγοντας το διακόπτη της λάμπας ή αργότερα όταν άναψε τσιγάρο.

Όπλα και φυσίγγια στο σπίτι του 78χρονου

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός πως στο σπίτι του τραυματία βρέθηκαν μια καραμπίνα, ένα σκουριασμένο περίστροφο, ένα αεροβόλο όπλο, έναν γεμιστήρα, περισσότερα από 1000 φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων, καθώς και διαρρηγμένους κάλυκες. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως είναι μέλος σκοπευτικών ομίλων.