Έναν σοβαρά τραυματία και πολλά συντρίμμια άφησε πίσω της η έκρηξη στη Λεωφόρο Συγγρού. Το ωστικό κύμα ήταν τόσο μεγάλο που έφτασε σε απόσταση 200 μέτρων, προκαλώντας ζημιές σε τζάμια κτιρίων και αυτοκίνητα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστεί η αιτία που προκάλεσε την έκρηξη, ενώ έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Το πιθανότερο σενάριο, πάντως, είναι να συνέβη από φιάλη αερίου.

Άνοιξε ξανά η Αττική Οδός – Χωρίς διόδια οι διελεύσεις μέχρι τις 30 Ιανουαρίου

Για 13 ώρες κλειστή η Συγγρού μετά την έκρηξη

Η λεωφόρος Συγγρού δόθηκε στην κυκλοφορία 13 ώρες μετά. Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης για αυτοψία, αλλά και να δοθούν οι οδηγίες για επίσπευση των εργασιών από τα συνεργεία καθαρισμού ώστε να δοθεί άμεσα σε κυκλοφορία ο δρόμος, πριν την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την κακοκαιρία.

Τι προκάλεσε την έκρηξη στη Λεωφόρο Συγγρού

Η έκρηξη σημειώθηκε στον ημιώροφο του κτιρίου, που είναι χώρος κατοικίας, ενώ το υπόλοιπο κτίριο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατοικείται, καθώς ετοιμάζονται διαμερίσματα για μίσθωση.

Ακολούθησε μικρής έκτασης πυρκαγιά, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική από 18 πυροσβέστες που έφτασαν εκεί με 6 υδροφόρα οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

Ωστόσο, από το ωστικό κύμα της σφοδρής έκρηξης υπέστη σοβαρές ζημιές όλο το κτίριο, στο ισόγειο του οποίου υπάρχει κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, ενώ ακόμη και στο απέναντι κτίριο καταστράφηκαν τζάμια και τοίχοι.

Μάλιστα, ο ισχύς του ωστικού κύματος ήταν τέτοια, ώστε έφτασε σε απόσταση 200 μέτρων, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια, αλλά και σε δύο αυτοκίνητα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ζητάω ειλικρινή και προσωπική συγγνώμη από τους συμπολίτες μας»

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, δεν έχει εντοπιστεί κάτι που να θεωρείται ύποπτο και ως εκ τούτου έχει απομακρυνθεί το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής, δεν προκύπτει να υπήρξε διαρροή φυσικού αερίου. Στο κτίριο υπάρχει μεν παροχή, αλλά σε άλλους ορόφους. Δεν αποκλείουν να έχει γίνει έκρηξη φιάλης υγραερίου, η οποία να λειτούργησε ως ντόμινο με την παροχή φυσικού αερίου και αντίστροφα.

Το μέγεθος των ζημιών και το εύρος του ωστικού κύματος έκανε έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να σχολιάζουν ότι από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς σήμερα ήταν αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και η κυκλοφορία ήταν ελάχιστη.