Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη… διαφορά αρχίζουν και βγαίνουν προς τα έξω, όσον αφορά την εγκληματική οργάνωση που λήστευε χρηματαποστολές και εξαρθρώθηκε την περασμένη Πέμπτη (13/7).

Δεν είναι διόλου τυχαίο πως εμφανίστηκε εντελώς ξαφνικά το όνομα του Μένιου Φουρθιώτη, καθώς ένας από τους τρεις συλληφθέντες είναι εκείνος που είχε κατηγορηθεί για την εμπλοκή του στην περίπλοκη υπόθεση της «σκηνοθετημένης» επίθεσης στο σπίτι του παρουσιαστή στην Εκάλη και συγκεκριμένα στον Διόνυσο.

Σπίτι Φουρθιώτη
Η Αστυνομία έξω από το σπίτι του Φουρθιώτη

Θυμίζουμε πως τον Απρίλιο του 2021, εν μέσω της πολύκροτης και σκανδαλώδους υποθέσεως της υπερβολικής αστυνομικής φύλαξης του Μένιου Φουρθιώτη, τουλάχιστον δύο άνδρες εμφανίστηκαν έξω από τη βίλα του παρουσιαστή. Τη μία φορά πυροβόλησαν με όπλα καλάσνικοφ την μάντρα του σπιτιού του Φουρθιώτη, ενώ σε δεύτερο χρόνο είχε σημειωθεί έκρηξη στην γκαραζόπορτα του ίδιου οικήματος.

Η υπόθεση του Φουρθιώτη πήγε στα δικαστήρια με τον παρουσιαστή να αθωώνεται για την πλειοψηφία των κατηγοριών, όχι όμως για την ψευδή καταγγελία περί επιθέσεως στο σπίτι του, όπως επίσης αθώοι κρίθηκε οι δύο οι οποίοι είχαν συλληφθεί και είχαν «συνδεθεί» μαζί του.

Φουρθιώτη
Στον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης οδηγήθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης, την Μεγ. Τετάρτη 28 Απριλίου 2021. Μαζί με τον παρουσιαστή στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν και δύο ακόμα άτομα. Ο παρουσιαστής φέρεται να πλήρωσε 40.000 ευρώ τους δυο συγκατηγορούμενούς του προκειμένου να κάνουν τις επιθέσεις με εκρηκτικό μηχανισμό και με καλάσνικοφ στο σπίτι του στον Διόνυσο. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Παρά την αθώωσή του στην τότε υπόθεση, φαίνεται πως τα πράγματα δεν θα είναι το ίδιο ευχάριστα τώρα για τον συγκεκριμένο άνδρα, καθώς υπάρχουν σαφή στοιχεία εμπλοκής του με την οργάνωση που λήστευε χρηματαποστολές.  

Φουρθιώτη
Δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του παρουσιαστή Μένιου Φθουρθιώτη και τριών συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση των σκηνοθετημένων επιθέσεων έξω από το σπίτι του, τον Απρίλιο του 2021, με σκοπό να εμφανιστεί ως δήθεν στόχος εγκληματιών και να συνεχιστεί η αστυνομική φύλαξη του, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Το χρονικό της επιχείρησης σύλληψης των ληστών αλλά και του… εκφοβιστή του Φουρθιώτη

Πιθανότατα… εμπνευσμένοι από την Άγρια Δύση οι τρεις ληστές των χρηματαποστολών, απειλούσαν με όπλα τους υπαλλήλους των εταιρειών ανεφοδιασμού των ATM αποσπώντας τους κασετίνες με μεγάλα χρηματικά ποσά. Στη δράση αυτής της οργάνωσης όμως μπαίνει μία τελεία, αφού οι Αρχές κατάφεραν και έφτασαν στα ίχνη τους και τους συνέλαβαν.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας αφού διασταύρωσαν όλα τα στοιχεία, εντόπισαν τους ληστές των χρηματαποστολών και τους πέρασαν χειροπέδες. Πρόκειται για τρία άτομα ελληνικής καταγωγής, 53, 50 και 42 ετών εκ των οποίων η μία είναι γυναίκα.

Σύμφωνα με πηγές, αστυνομικές δυνάμεις συντονίστηκαν σε μία οργανωμένη επιχείρηση σε Άνω Λιόσια, Μεταμόρφωση και Μελίσσια, εγκλωβίζοντας τους ληστές των χρηματαποστολών. Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη (13/7) με τις Αρχές να εντοπίζουν οπλισμό αλλά και οχήματα τα οποία φέρονται να έχουν χρησιμοποιηθεί σε αντίστοιχα χτυπήματα.

Αν και υπήρχε η εκτίμηση πως οι δράστες ενδεχομένως να εμπλέκονταν σε υποθέσεις που έχουν σχέσεις με τη χρηματοδότηση έτερων εγκληματικών οργανώσεων, από τα μέχρι τώρα στοιχεία κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται και πως ο στόχος των δραστών ήταν καθαρά και μόνο ο πλουτισμός.

Το χτύπημα «καμπή» για τους ληστές των χρηματαποστολών

Η Αστυνομία κατάφερε να φτάσει στα ίχνη τους εξετάζοντας εξονυχιστικά το χτύπημα σε χρηματαποστολή που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου στα Σεπόλια. Εκεί κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού του ATM της Τράπεζας Πειραιώς (βρίσκεται σε γνωστό μεγάλο σούπερ μάρκετ της περιοχής), ένας άνδρας και μία γυναίκα εμφανίστηκαν στην οδό Αθανάτων και με την απειλή όπλου πήραν τέσσερις κασετίνες με μετρητά, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού.

Μάλιστα το χτύπημα είχε προκαλέσει εντύπωση καθώς πραγματοποιήθηκε στις 11:10 το πρωί, μία ώρα αιχμής και μεγάλης κίνησης στην περιοχή.